reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

taaaaaaaaaak??? Pogoda???? To chyba u Was w Gdańsku jest inna pogoda :). Bo Misiek o 21 zasnał i jak zwykle o 1:30 się obudził, później o 3:30, 4:30 i 6:30 ja oszaleję chyba!! Fakt że nie budził się tylko na jedzenie, musiał sobie pogadać troszkę już nie wiem co robić. W pokoju ciemno bo zasłonięte rolety... Hmmm teraz sobie śpi smacznie a ja muszę gotować!!!c :(

reklama
Magduska u nas jakby problem zębów odszedł nie ma ryków już i dlatego sen jest lepszy ale ta noc to było mistrzostwo świata wyspałam sie ;)
a Misio może dopiero wchodzi w okres ząbków wiec gorzej śpi! Ja tylko dziś przyuważyłam że jak sie mała zbudziła o 5.00 to normalnie próbowala siadac
nogi w góre i plecy też podnosi co to bedzie jak sie w nocy obudze a ona sobie siedzieć będzie ?

Nom trzeba teraz uważać.
Mnie o mało nie byłoby na tym świecie...NIe wiem ile miałam miesięcy ale gdy po raz pierwszy stanęłam to było to w łóżeczku. Mama niczego nie świadoma zostawiła grzecznie śpiące dziecko i robiła swoje w kuchni...gdy minęła godzina w której zawsze się budziłam mama weszła do pokoju zobaczyć czy jeszcze śpię że jest tak cicho. Ja leżałam w łóżeczku i cała sina machałam rączkami. Mama oczywiście wpadła w panikę i uświadomiła sobie że się duszę. Potrząsnęła mną parę razy, podniosła do góry nogami i wypadł mi z buzi....zegarek!!!! (bez paska oczywiście) Okazało się,że gdy pierwszy raz wstałam od razu wyciągnęłam ten zegarek z otwartej szafki hmmmmmmm. Nieźle co??

O rany Magduska !! Ja na szczescie mam szafke bardzo nisko i bardzo ciężką którą mi sie trudno otwiera wiec chyba nie bedzie problemu!

A ja mam wrażenie, że moja córka postanowiła zacząć ćwiczyć za mamę ;) Ciągle macha nogami i podnosi plecki do góry, czyżby zaczeła szósteczkę? ;)

Moje dziecko tez dzisiaj pieknie spalo, od 21:30 do 4, a potem do 7:30. Na dworku ponad 2 godzinki:) Za to teraz piszczy i robi mostki na fotelku:)
To prawda, trzeba na nie uwazac. Ja zostawilam Marcela na lozku, prawie na srodku, wyszlam doslownie na 3 min, wracam, a on na drugiej polowie.
Magda mowilam, ze Maria S wyrosnie. Teraz to bedzie z niej prawdziwa dama:)

No to ja tez sie pochwale :Natalka spi juz 2 godzine :) :) :)
Tracy działa ale wymaga to duuuuuuuuuuzo cierpliwosci i spokoju,ale sie opłaca :)

Madzia brawo, widzisz jaka masz grzeczną córcie! A tak narzekałaś ;)

Misiu gratulacje! waga piękna, jak na najmłodsze lutowe Dziecię. Magduśka on nie na darmo Cie tak budzi w nocy ;)
Historia z zegarkiem straszna >:D łobuz z Ciebie ;)

reklama
Do góry