reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja dziecka

Dzieki Asiu.. tez juz myslalam o takiej wyrzympolonaje opasce (tez nie wiem, jak sie to pisze ;-) ), ale widze, ze nie bedzie spelniala swojego zadania.
Ja mialam nadzieje, ze mala bedzie miala ladne uszka, bo po urodzeni byly takie malutkie i jakby przyklejone do glowki. My oboje mamy lekkie radarki, wiec...
Ja sie urodzilam z odwinietym uchem i mama caly czas mi je odwijala. Ciekawi mnie, jak jej sie to udawalo :-) Teraz mam je troche bardziej radarowate niz to drugie, ale tragedii nie ma :-)
Wiec mize Mloda tez bedzie wygladala jak czlowiek :-)

Niestety Madzia, mnie wylaza prze te rozpuszczone wlosy ;-) Wygladam jak elf ;-)

reklama
Marcelek w opasce.....madry tatus:)

18hi3.jpg

Moja Natalka tez jest obciazona genetycznie odstajacymi uszami
po mamie :),na razie duzej anomali nie widze no moze troszke prawe uszko odstaje

Iga śpi od 8 :o :o :o z 5 minutową przerwą. I to chyba dzieki Tracy.

Wszystko byłoby super, tylko mi zaraz cysie eksplodują ;) Ale co to, w razie czego laktator w dłoń, a dziecko niech śpi ;D

No i jeszcze nie musze obiadu gotowac bo tylko z wczoraj zostało. życ nie umierać ;D ;D ;D

Marysia nie śpi. Oddałam ją mamie na dłuuugi na spacer, bo od wczoraj ryk i ryk nieustannie, a na metody Tracy nie mam ani czasu ani siły. Cholera, nie wiem co z nią jest. Cały czas się drze, jak ją tylko położę. Cycki mi na okrągło produkują - źre na bieżąco. Nawet myślalam już, ze może ma za mało, moze dlatego płacze, dałam jej butlę z NANem - wypiła 115 ml, bekła i zasnęła na 15 minut, obudziła sie i znowu się drze. Pielucha zmieniona. I tak w kółko. Juz naprawdę nie mogę. Przeczytam ten Język Niemowląt jak tylko znajdę czas, może dojdę do jakichś wniosków, bo na razie, poza tym, że mam w domu Wrażliwca to nic nie wiem :mad:.

No to Karola, plażę masz :) moja mała od rana marudzi. W tej sekundzie przysnęła, ale muszę ją bez przerwy bujać bo będzie ryk. Cholera, zupa mi się rozgotuje,ale nic to, straty muszą być ;D

reklama
Madzia, dobrze chociaz, ze mama jest. Ja cale dnie sama, tylko na szczescie ( tfu,tfu) Marcel sie w miare uspokoil. A tez czasmi wymiekam.
Posluchaj, a rozmawialas z pediatra? Moze ona ma np refluks czy cos. Ogladalam kiedys program, wlsnie z Tracy....maly sie ciagle darl, bo mial ten pieprzony refluks zaladkowy...tez nie mogl spac, bo go ciagle palilo, tak jak zgaga. No bo czy to mozlwie zeby Marysia caly czas taka placzliwa byla? Myslisz, ze to taki charakterek?

Do góry