reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

Aha, Paulinka jeszcze jak się wyciąga i wypuszcza powietrze to wydaje taki odgłos jak "bulgotanie", hihi... ;D

W ogóle te dzieciaczki są śmieszne i jedyne w swoim rodzaju. Jak Natalka się urodziła to z koleji śmiesznie płakała, tak układała język, że wychodziło "la...la.....". Teraz jest co wspominać. ;D

reklama
dziewczyny słuchajcie mój synuś się ulitował nade mną i nakarmiony o 22:30 poszedł w kimę i obudził mnie dopiero o 4:50 :) sukces :)

No to Misia gratulacje.
my dziesiaj po wizycioe kontrolnej. No i moje dziecko jest obżartuchem. Jak wychodziliśmy ze szpitala ważył 3700g, a teraz waży 3990. Tyle przybrał w ciągu tygodnia. Nieźle... Odstawiamy butle i liczymy tylko na cycochy i coś mi się wydaję ze żadko będe tu teraz bywać bo moje dziecko potrafi godzinami wisiec na cycu. On jak się zaczyna budzić to kapie mi już z cyców..... ;D

Siostra mi poleciła ziólka dla dzidzi na wzdęcia i kolki. Nazywa się PLANTEX.
Mam nadzieję, że nie będzie mi potrzebne, ale w razie czego w apteczce dobrze mieć.... :laugh:

Ale Ci Misia zazdroszcze takiego długiego spanka nasza mała o 1.00 była karmiona i do 4.30 spała wiec nie jest źle ;) no i dzisiaj na spacerku kimała godzinkę
a teraz po jedzonku znowu usnęła może powoli dogadujemy sie z dziećmi! Aha no i tak sie chwaliłam a w nocy miałam koszule zalaną mlekiem, zaś w ciagu
dnia mleko było na bluzce chyba przeproszę sie z moimi wkładkami laktacyjnymi ;D

Misiaq- no to ślicznie urósł Wiktorek.

Dziewczyny ale wy wcześnie do tego pediatry idziecie. Mnie kazali dopiero na 6tydzień na szczepienia ???

Mój skarb 2 tygodnie temu ważył 3850 g a dzisiaj 4630 g czyli w ciagu 2 tygodni 880 gram mu wpadło na mamy cycusiu ;D

Dziś w szpitalu zrobili mu badania krwi i własnie pani doktor dzwoniła, że się polepszyły tylko żelazo spadło i mam mu zwiększyć porcje jakie podaję. Dzięki Bogu bo gdyby wyniki spadły to już mieliśmy się umawiać na kolejne przetaczanie krwi.

reklama
Rybko no to maluszek rośnie jak na maminym mleczku ;D. Super.
Pewnie na takie kontrolne wizyty do szpitala będziecie jeszcze troszkę jeździć. Mam nadzieję,że za każdym razem będą dobre nowiny, bez umawiania na kolejne wizyty (bo już będą niepotrzebne :))

Do góry