reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

hmmm.... skad ja mam wiedzieć, ze Tosi dokuczają zęby? Marudna oststnio że hej.I rączki prawie po łokcie w buzi, osliniona i obabelkowana non stop.Oglądałam dziąsła i ani spuchnięte, ani białe, ani czerowne ani żadne inne.

Krostki zeszły jakby ale na wszelki wypadek kupiłam inny szampon.Nivea rumiankowy.Musze przećwiczyć.

reklama
ja tez dentinox madziu s i jak fajnie on dziaselka ochladza tez na sobie probowalam, a jak to nie pomoze to mam jeszcze osanit takie homeopatyczne globulki

Dziewczyny!Napisze swoja prosbe i u was bo na styczniowkach z obecnoscia czasami ciezko a wy bardzo aktywne na forum jestescie, wiec...
w buzi synka, na dolnych dziaselkach pojawila sie biala grudka,twarda,w miejscu gdzie moim zdaniem powinny byc 3 !i to nie jest plesniawka bo nie ma czerwonej otoczki i kurde twarde to!gdy by to bylo na miejscu gdzie powinny byz jedynki to stawiam na zabka ale tak to nie wiem?czy kolejnosc wychodzenia moze byc inna bo ja myslalam ze od jedynek sie zaczyna.synek sie slini,marudek,pcha do buzi wszystko,lekko goraczkuje,ma od slinienia na buzi wysypke mala i nie wiem,pomozcie, czy to o czym mysle?

pozdrawiam,Monika i Sebastianek!

monika g to moze byc zabek ,bo rzadko ale sie zdarza ,ze dzieci zaczynaja zabkowac od innych zabkow sprawdz mezalowa lyzeczka moze jesli wyda ci taki odglos to moze byc zabek

u mojej emilki skolei to ona ma tam z tylu taki maly pryszczyk jak to pani doktor powiedziala io tez cholera twarde ale po tescie z lyzeczka nie bylo zadnego odglosu i poszlam z tym do lekarza

Myślę, ze to może być ząbek i wypadałby zastukać. Byle nie silikonową łyżeczką ;D.

Do mam dziewczynek:

Jeśli chcesz, by Twoja córeczka miała cienkie kostki nóg, od niemowlęctwa trzymaj je w cieple. Dzięki temu dziewczynka będzie miała smukłe łydki i uda.
Strzeż przed zziębnięciem także łydki i uda. Gdy tylko temperatura spada, zakładaj jej najpierw ciepłe śpioszki, a potem rajtuzy, spodnie lub rajstopy.

Tak radziły nasze babcie i stare doświadczone piastunki. Medycyna nie uznaje tych sposobów, ale... Angielscy antropolodzy stwierdzili, że moda mini spowodowała, że jej zwolenniczki dorobiły się łydek i ud grubszych, niż ich rówieśnice, które wolały ciepło i wygodę niż chwilowy szyk. Tłumaczą to następująco: organizm broni się przed chłodem i w miejscach stale wyziębianych buduje dodatkową warstewkę tłuszczu.

Do podobnych wniosków doszli Amerykanie, uznając chłód za czynnik sprzyjający rozbudowie tkanki kostnej, a więc także pogrubieniu dziecięcych kostek u nóg. Wypróbowanie tych rad na pewno dziecku nie zaszkodzi, pod warunkiem, że utrzymywanie w cieple nie będzie oznaczać krępowania i przegrzewania.

Hanna Kocoń, ortopeda i chirurg dziecięcy

To by oznaczało, ze jeśli Marysia ma kiedyś bezkompleksowo paradować w spódnicy ledwo zasłaniającej pośladki (niech spróbuje... :police:) to musze ją teraz trzymać w kombizenonie przynajmniej do ukończenia 5 roku życia... :laugh:

Ciekawa teoria Magda ;) a myślisz że ci córcia w mini nie wyskoczy ?buhahah jak jej nie pozwolisz to sie u kumpeli przebierze i pójdzie na impreze ;) zobaczysz 'D

Monika to może byc zabek, u synka szwagierki wyszly dwa na górze to jest ewenement!

Jakbym swojego słyszała "chłopcy jacy chłopcy moja córka nie bedzie miała chłopca ona przy tatusiu bedzie" buhahaha ;)

Taaa...u mnie i ojciec chrzestny ma zamiar jej cnoty pilnować i mój brat...hihi...a tu tylko patrzeć jak kosmetyki zaczną podbierać i ojcom maszynki do golenia tępić na nóżkach :D. (jak ja kiedyś swojemu ;D)

reklama
no tak, tego problemu sa pozbawione mamy chlopcow ;D ale z kolei pozniej maja do czynienia z rodzicami dziewczynek ;D
u nas jeszcze sprawa zebowa sie nie pojawila, ale dentinox polecam, moje osemeczki tylko dzieki niemu bezbolesnie sie pojawily :laugh:

Do góry