reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

Antares moja Natala tez miała takie malutkie krosteczki na klatce piersiowej
i brzuszku,smarowałam sudocremam i po dwóch dniach znikly bez sladu
wiec u nas to chyba potówki były
Co do kup u nas wodniste bez grudek czasem lekko sluzowate

reklama
U nas niestety zęby dają sie we znaki :( Kira czym smarujesz Emilce te dziasełka kupiłam jakiś zel ale smakowałam go jest ochydny i nieskuteczny !

Odbiegajac od tematu kup mam pytanie dotyczace lezenia bobaskow na brzuszku
mianowicie moja Natala jak poloze ja na brzuszku okropnie sie wierci i kreci na boki
nie polezy spokojnie ani minuty.A jak to jest u WAs????

U nas na brzuszku jest od razu ryk. Musze pediatry zapytać, czy mam ją kłaść mimo płaczu, bo inaczej będzie miała slabe mięśnie grzbietu, czy dać sobie spokój, bo nie jest to takie konieczne.

Tez mam calgel, ale czy pomaga? trudno stwierdzic czy pomaga, skoro nawet nie wiem, czy zel "dochodzi" do dziasel, bo jak tylko wkladam paluszek, co by je nasmarowac, Marcel z predkoscia swiatla zlizuje wszystko:) Juz na wszystkie sposoby probowalam mu smarowac te zomby, ale co, mam mu przytrzymac jezyk?:)

aneta998 pisze:
Odbiegajac od tematu kup mam pytanie dotyczace lezenia bobaskow na brzuszku
mianowicie moja Natala jak poloze ja na brzuszku okropnie sie wierci i kreci na boki
nie polezy spokojnie ani minuty.A jak to jest u WAs????
Anetka widziałaś zdjecie Olci na brzuchu - to jest odpowiedz płacze i nie podoba jej sie !
Ja tez mam calgel ale nie widze by małej pomagał podobnie jak Marcel wszystko zlizuje chociaż próbuje jej palcem wetrzec w dziąsełka !

Dziewczyny,mam pytanko, czy wasze maluchy pakują kciuka do buzi? moja mała ciągle szuka tego palucha, boję się żeby się nie uzależniła. Aha smoka nie używamy, bo nie chce. Myślicie, że to minie?

reklama
Ja dżąsła w razie potrzeby smaruję Dentinox-Gel'em, mój ulubiony aptekarz twierdzi, że jest najskuteczniejszy. Jest słodki i powoduje drętwienie, wypróbowałam na sobie

Do góry