reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

Moja Natalka na początku była układana na boczku ale przekręcała się albop protestowała. W ogóle uparciuch jeden lubi leżeć tylko na pleckach. A ja drżę bo ztrasznioe jej sie ulewa zwłaszcza ostatnio. Czasem nawet wymiotuje i to mimo odbijania. Na szczęście tak jak Oli Doxy główkę układa na boku. Chyba spróbuje ją układać w rożku i bedę go opierać o ścianke łóżeczka. Tylko że moje dziecie chyba kocha wolność ;D zwłaszcza musi mieć wolne ręce ;D . Rożki ją denerwują a jak jest przykryta kocykiem to wystarczy chwila i już odkryta. ::)

reklama
Z tym układaniem to jest różnie. Pediatrzy mówią, że na bokach, ortopedzi że na plecach. Niki jak była mniejsza też spała tylko na bokach i ze stawami ma wszystko w porządku. A odkąd się przekręca z boku na plecy to o spaniu na boku można zapomnieć ;D

Każdy mówi co innego. Nasz pediatra kazał nosić Jasia pionowo i kłaść na boczkach, ale w Centrum Zdrowia Dziecka Pediatrzy każą kłaś li i wyłącznie na brzuszku i pleckach, nawet przy refluksie. Spróbowaliśmy i Jasio śpi lepiej na pleckach po półgodzinnym noszeniu i nie ulewa!

No to dołaczam się do wypowiedzi kładzenia dziecka do snu. Ja od pierwszych dni kładłam Tymusia na przemian na jednym a potem drugim boczku. Mimo, że nie ulewał to położne w szpitalu radziły tak dziecko układać. Bioderka były niedawno sprawdzone i wszystko z nimi jest w porządku. Teraz niestety tak pozycja odpada bo pomimo, że kładę Tymka na boczku już po minucie sam układa się tak jak jest mu najwygodniej czyli na plecach - ma to po MNIE !!! :-D

Orzech pisze:
ja do czaszczenia noska uzywam zwinietej chusteczki w cienki rozek, przedtem zwilzam tamto "srodowisko" ;) sola fizjologiczna w sprayu, udaje sie wysmienicie, ten sposob pokazala mi poloza a grucha z chico lezy nigdy nie uzyta  :laugh:

a co to ta Frida?? :)
nawet ze zdjeciem. od razu zaznaczam ze niczego nie wkłada sie do nosa tylko przykłada do dziurki noskowej :)

http://www.skandprojekt.pl/frida/index_frida.htm

ja tez kładę na boczkach. raz jeden raz drugi. kładę z tyłu poduszkę , aby sie nie położył na pleckach. jakos boje sie tego ulewania. ale Maciek tez woli na pleckach i śpi duzo lepiej.

Prezes lubi tylko na pleckach... czasami uda mi sie go podczas spania przelozyc na brzuszek i spi ladnie, nie budzi sie...
czasami na mnie zasnie na brzuchu, ale coraz rzadziej...
na boczku nigdy nie lubil, juz w szpitalu jak lezal w cieplarce to sie z boku na plecy przewracal... musialam go walkami obkladac, ale ro niewiele dawalo...
....na szczescie nie ulewa....

my bedziemy szczepic infarixem ipv + hib, osobno wzw. ale to dopiero po swietach - zaprzyjazniona lekarka uwaza, ze lepiej z tym poczekac az dziecko skonczy 2mce.

reklama
Lindsay a gdzie można kupic to ciudo ??? np w aptece Czy tylko wysyłkowo? Natalka ma cały czas katar, nie pomaga nawilżanie, kładzenie na brzuszku i nawet grucha bo też zaczęłam używać.

Magdusiek My wybraliśmy szczepionkę skojarzoną GlaxoSmithKline

Do góry