reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

reklama
Lindsay,
To na pewno stan zapalny?
U chłopców często występuje przytkanie kanalików łzowych, może to, to??
Co do wyciągania z noska, to jak tu nie wyciągać, jak Ola przy braniu oddechu, aż się krztusiła, a w nosie, to dosłownie się gotowało!

No i jak ja mam wprowadzić stałe godziny kąpieli i dnia Natalki skoro Kamil od dwóch godzin siedzi w media markt i ogląda komputery? A pojechał po baterie do karuzeli... Super, wściekła jestem jak nie wiem co, Natalia siedzi ze mną od rana, teraz od prawie dwóch godzin chce jeść, zrobiłam przerwę na kąpiel, a Kamila jak nie było tak nie ma. Na dodatek dopiero tgeraz doszedł do baterii. A ta wrzeszczy w wózku, bo ja tam wsadziłam, żeby przestała mielić językiem. Ręce mi opadają... JA laktator nic mi nie ściąga... chciałam jutro wyjść i co? Dupa. Przepraszam, jestem tak zła, że musiałam się wyżalić.

Magdusiek, a nie mozesz jej sama wykapac???
ja kapie Prezesa bez pomocy jak Misiek jes w pracy... czasami nawet lepiej mi to idzie, bo nikt mi sie pod nogami nie kreci... ;)

Teddy, Mogę, jasne, że mogę, ale to jest jedyna rzecz, którą robi Kamil przy Natalce, no chyba, że mnie nie ma w domu to ją przewinie i nakarmi). A ja staram się nauczyć młodego tatę, że ma ształy obowiązek.

Magdusiek możemy sobie podać ręce. Mój małż dopiero wrócił i zaraz sie bierzemy za kąpanie. A atka nerwowa bo jadła po 19. Ale rekord pobiliśmy wczoraj. Przez wizyte w szpitalu kapiel odbyła sie po 24. ::)
Ja niestety nie mogę jej sama wykapać bo: po pierwsze mam na ręce opatrunek w dodatku na prawej; po drugie nigdy jej nie kąpałam i mam cykora.
Chyba sie odważę jak zacznie siedzieć. ;) Zawsze Jaro ją trzyma a ja myję. A lezaczka nie używałam bo jak kapiemy w nadmanganianie to nie chce go zabrudzić ale niedługo zaczne bo skórka już ładna.

Magdusiek, takie sam na sam z mala mozesz wykorzystac na wspolna kapiel w wannie... super zabawa...
my raz sie kapalismy, ale ja jestem troche za duza i ciezko mi sie wygodnie z malym usadowic... ale ogolnie jest switnie... :)

reklama
A my kąpiemy zawsze razem, z tym że ja głównie asystuję a mężuś kąpie - muszą kiedyś moi panowie integrować się :) Dlatego u nas kąpiel typada około 22. Tylko raz ja sama kąpałam i raz sam mąż.
Poza tym, jak tylko jest w domu to go przewija a i często przebiera (ja tylko podaję ubranka), bo Oli ulewa więc kilka razy dziennie jest przebierany - ;) Nosi go też po wieczornym karmieniu ... Kochany jest ten mój mężuś :-* Aaa i jeszcze jedno do tego prasuje pieluszki i ubranka :) Ja tylko 2x prasowałam, a Oli ma już prawie 3 miesiące ;D ;D ;D

Do góry