reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

Jasio tez wyrósł ze wszystkich 56 cm, )a miał 53 jak sie urodził) ciekawe ile mierzy. Gdzie mierzycie maluchy??
Zaczęłam kupowac już na 68 cm, a 2 dni temu po raz pierwszy dostałam coś po kimś. Jaś ma całą torbę ubranek po starszym koledze. Super mieć perspektywę nie wydawania kasy przez najbliższe pół roku :laugh:

reklama
Luszka nie kładę Małego na brzuszku, bo to wszystko spływa. Ale powiem Wam, ze od zapchanego noska mój synek dostał zapalenia spojówki. koszmar. kupiłam taki szwedzki wynalazek do czyszczenia noska - Frida. taka rurka do wyciagania glutkow ;)

ja do czaszczenia noska uzywam zwinietej chusteczki w cienki rozek, przedtem zwilzam tamto "srodowisko" ;) sola fizjologiczna w sprayu, udaje sie wysmienicie, ten sposob pokazala mi poloza a grucha z chico lezy nigdy nie uzyta :laugh:

a co to ta Frida?? :)

Jak bylismy na usg bioderek, to lekarka powiedziala, zeby w dzien klasc na brzuszku, a w nocy na pleckach, ale w zadnym wypadku nie na boku.

jasne, jasne... ale jak spi w nocy na pleckach i uleje to sie moze udusic. i co w takim razie robic jak dziecko ulewa?

Ja mimo wszystko kładę na boczkach. Natalia nei ulewa dramatycznie, ale jednak jej się zdarza. A co rano widzę, że ma buziaka w mleku czyli coś tam w nocy wylatuje,. niby niezbyt dużo, ale jednak. A o 3 w nocy to przyznam, rzadko kiedy mam siłę ją trzymać do odbicia. Zresztą, Natalia bardzo rzadko odbija.

Mój Oli od urodzenia był kładziony na boczkach (raz na jednym, raz na drugim na zmianę, tak jak był karmieniony piersią tak zmieniał boczki :)), zaczął spać na plecach dopiero wtedy gdy nauczył się przekręcać i już nie miałam takiego wpływu na jego pozycję, ale główkę układał sobie na boki. A dzisiaj byliśmy u ortopedy i w stawach biodrowych wszystko ma prawidłowo!!! Czyli u Olivka spanie na boczkach w ogóle nie wpłynęło na bioderka!

Zuza ma asymetrie urodzeniowa i fizykoterapeutka kazala klasc ja na boczkach, za kazdym razem innym. Do ortopedy idziemy za 2 dni to sie dowiem czy miala racje czy nie.

reklama
Patka Ja też się czuję uwiązana do własnego osiedla ale niestety przejście tych wszystkich uliczek zajmuje góra 30 minut. Kilka razy zapuściłam się do petli na Nowodworach ale tam mogę tylko wtedy gdy jest sucho lub mróz bo inaczej trzeba brodzić w błocie. A ulica nosi nazwę Sprawnej ;D o ironio!

Lindsay, Orzech Mi jedna lekarka radziła zakraplać nosek i położyć na brzuchu żeby glutki wypłyneły, ale Natalka strasznie protestuje kiedy lezy na brzuszku. No i teraz nie wiem co robić bo na brzuszku kłaść trzeba. Wracajac do noska to teraz zwilżam kawałek płatka kosmetycznego i robie rulonik czyli tak jak Orzech. dodatkowo smaruję jeszcze maścią majerankową. Tylko że potem jak wyciągnę coś zielonego to nioe wiem czy to maść sie dostała głębiej czy - Nie daj Boże - taki katar.

Do góry