reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pięlegnacja dziecka

Tusiekn, Przeczytaj dokładnie warunki dodatkowej polisy,bo większość ubezpieczeń dodatkowych obejmują np.nieszcześliwe wypadki, pobyty w szpitalu, a nie obejmują zwykłego np. przeziebienia,grypy ,biegunki itd.
Musisz udac się do swojego oddziału NFZ i tam wypełnisz wniosek o europejską kartę ubezpieczenia - wydawana u nas jest od ręki-nie wiem jak jest w waszym oddziale. Chyba ,że jedziecie poza kraje Unii ( + szwajcaria) to nic Ci to nie da. takie info od mego małżonka :tak:

reklama
Tusiekn posłuchaj Kaśka74. My w zeszłym roku mieliśmy taką niemiłą przygodę w Szwecji.
Ja zawsze taka akuratna i zapobiegliwa tylko raz nie dopilnowałam wszystkich formalności. I mieliśmy po urlopie. Dobrze , że Szwedzi są normalni i trochę nam życia ułatwili, ale było naprawdę kiepsko.
Zresztą tak jak mówi Kasia- przeczytaj dobrze warunki dodatkowego ubezpieczenia.

Do góry