reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

Orzeszku ja jednego dnia myję bardziej dokładnie rozchylam i wacikiem z przegotowaną wodą wymywam bardzo dokładnie, a drugiego bez takiego wnikania w zakamarki, zastanawiałam się czy dobrze robię ale przecież ten serek trzeba dokładnie wymyć, nie???

A jak jej myję tą pipusię to chyba z 15min bo robię to tak delikatnie, żeby czasem jaj nie bolało albo sama nie wiem czemu...

reklama
Czesc dziewczyny, przepraszam ze sie wtracam tak po sasiedzku z lipcowych mam :) oj jak tak was czytam to nadziwic sie nie moge ze moja dzidzia skonczyla juz cztery miesiace , czas leci jak szalony. Ja pupcie coreczki mylam codziennie dokladnie we wszystkich zakamarkach takimi platkami kosmetycznymi namoczonymi w przegotowanej wodzie, wazne zeby serek zmyc codziennie. Rumianku nie polecam bo moze uczulac niestety.

nie ma za co, ja tez na początku byłam wdzięczna za każde rady bo to podnosi na duchu i dodaje pewności.
Malutkiej krzywdy nie zrobisz napewno wiec sie ie bój , bedzie ok ;D

Frezja, efiko dzieki za rady, no to i ja bede pewniej wnikac w zakamarki, do tej pory zmywalam wszystko, ale Anuli wcale sie to nie podobalo. Ja nawet zmywalam tylko wlasnym paluszkiem, on chyba najdelikatniejszy z wszystkiego.

Co robić jak maluch się krztusi i zachłystuje? Dzisiaj Natalia ma dzień ulewania, krztuszenia się co jakiś czas i nie umiem sobie z tym poradzić. Tak jakby gdzieś jej coś zostało i co jakiś czas dawało o sobie znać... A swoją drogą to przydałyby się te zajęcia o których pisała Doxa... My jeszcze nie jeździmy na miasto, ale w przyszłości chętnie reflektujemy. Doxa, na jogę też bym kiedyś poszła tylko niech się połóg skończy :) Mam wrażenie, że urodziłam Natalię więki temu, a minęło dopiero troszke ponad dwa tygodnie...

Magdusiek gdy dziecko się zachłyśnie neleży je przechylić głową do dołu, przechodzi jak ręką odjął!

Połóg szybko minie, ja też nie mogłam się doczekać końca! Mam nadzieję że na jodze spotkamy się już wkrótce ;)

Magdusiek kiedy zauważysz że Natalcia zaczyna łapczywie pić i nie nadąża z połykaniem to wyjmój jej cyca z buzi to zapobiegniesz zaksztuseniem, miałam ten sam problem ;)

reklama
Magdusiek ja tez to mam, ale teraz Anula krztusi sie juz nie tak czesto, u nas wystarczalo do pionu ja postawic ;)oj piers nie tak latwo jej odebrac jak jeszcze ciagnie, ma niesamowite tempo jedzenia i niesamowicie silne zassanie.

Do góry