reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

Dzięki, tak zrobię... ciekawe czy palec wejdzie. Wydawało mi się, że za wcześnie na 2, ale może... kto wie. Jakby co mam w szafie paczkę...

reklama
to nie zalezy od rozmiaru pieluchy tylko od tego, jak mocno jest zacisnieta...
Krasnal wazy ju 5 kg i wykanczamy 1.... nie sa za scisle, po prostu sa krotsze i latwiej mu sie zasrac.... ;)

To sprawdzę po kąpieli... może ja za mocno zaciskam i dlatego... Dzięki Teddy, Frezja, już mi troszkę lepiej choć nadal mam oczy na mokrym miejscu :)

Magdusiek, tak mi przyszlo do glowy....
bo wszyscy jak tylko cos sie dzieje na skorze, to zwalaja na jedzenie... a moze te kosmetyki ktorych uzywasz rak jej wysuszaja i podrazniaja skorke...

Teddy, no właśnie ja też się zastanawiam czy nie jakiś kosmetyk, ale prawie tydzień temu odstawiłam prawie wszystko, smaruję ją parafiną i linomagiem... do pupy w nocy używamy chusteczek, w ciągu dnia przegotowanej wody.... już sama nie wiem i wciąż o tym myślę. Tym bardziej, że sery jadłam już w szpitalu, a te plamki pojawiły się dopiero po tygodniu, a nawet chyba koło 9 dnia....

magdusiek a może to chusteczki? mój mały po niecałych dwóch dniach używania pampers sensitive dostał nie tyle plamek co okropnych pryszczolców na całym tyłeczku czerwonym jak pomidor! wyleczyliśmy linomagiem i teraz stosuje tylko wodę. nawety w nocy... trochę to kłopotliwe, ale podgrzewam szybko wodę w czajniku żeby nie czekać aż z kranu "zleci" zimna i jakoś jedziemy tak już przez prawie 2 tygodnie...

reklama
proszek od początku ten sam, mydło zamieniliśmy na oilatum.. a na pupie nie ma tych plamek. Kurcze, coraz głupsza jestem... chyba poprosze mamę, żeby mi kupiła oilatum krem, może linomag i rumianek? Ale też na pupie by miała, nie?

Do góry