reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pięlegnacja dziecka

sama się zastanawiam co takiego zjadła, ale skoro tak że po czym kolwiek ją może ssypać to nie mam sie co zastanawiać. Najgorsze ejst to że takich właśnie nigdy nie miała krosteczek. :-( Chyba podjadę z nią dziś do ped.

reklama
dziewczyny pomóżcie!
Zuzia ma brzuszek w drobniutkich krosteczkach, wyczuwlanych pod palcami. Pierwszy raz właściwie widzę u niej "tego typu" krosteczki. Dwa tyg. temu w środę miała priorix, po tygodniu miała krosteczki (które nie były wyczuwalne pod palcami) na przedramieniu obu rączek. W sobotę zaczęła gorączkować-przez dwa dni, no a wczoraj te krosteczki... Czy to może faktycznie jeszcze po szczepieniu?

mała, ja bym sobie dala na wstrzymanie. u nas to samo :tak: i to jest po priorixie! ujawnil sie komponent odrowy ;-) a moze to zrobic, ale nie musi... mamy 'szczescie' ;-)

Vertigo czekałam na twoją wiadomość! Śmiałam się do męża, że jesteś moim przewodnikiem po szczepieniach. :tak: :laugh2: Dzięki.:tak: :-) A do ped. wybiorę się dzisiaj, bo akurat przyjmuje nasz po południu.

:zawstydzona/y: czuje sie milo polechtana ;-) daj znac co Ci powiedzial!!! moze tez bede musiala kobietke pokazac...

o matko!

to oznacza, ze priorix szczepi na odre-swinke-rozyczke ;-) i ze odra ma to do siebie, ze lubi dac objawy niepozadane. pojawiaja sie one glownie po czasie jakie uplywa od momentu kontaktu z chorym do pojawienia sie pierwszych symptomow zachorowania, tj. ok.10 dni po szczepieniu.

Poronny zespół odropodobny: (5-14 dzień) przypomina odrę o łagodnych objawach

np. tu: http://www.pssebialapodlaska.netbip.pl/bip/pdf.php?id=10

reklama
Do góry