reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pięlegnacja dziecka

Hej No własnie moja mała złapała to dzidostwo tydzien temu. Wymioty i biegunka, Pediatra zapisałanam nifurokazyd na biegunke i debridat i oczywiscie lacidofil (jak zwykle duzo tego:-( ) Kazała podawac do jedzenia lekkie zupki, ziemniaczka itp. Nic nie mowiła o owocach i sokach. Iga na szczescie pije nutramigen i nie musiałąm jej mleka odstawiac bo nic mlecznego tez nie mozna. Generalnie po wymiotach nalezy podac wodę i to łyzeczką i chłodną. I w ogole poic dziecko po woli łyzeczką. U nas to dziadostwo chyba sie skonczyło ale dalej mamy dietke bo mam stracha zeby nie wrociło, a trwało do niedzieli:-(

reklama
mozna dawac orsalit - uzupelnia elektrolity.

a mleko (w sensie mieszanki) to chyba zalezy od pediatry. nam dwoch lekarzy kazalo dawac.

btw atas, fajny avatar

Dzieki Vertigo.
Tez słyszałam o tym orsalicie:-)

A z tym mlekiem to dziwne ze dwa rozne zdania. Moja ped zdecydowanie byłą przeciwna mleku i przetworom, hmmm

No i racja w sumie:tak: Ale uzyłq takich słów: "Jak dobrze ze Iga to mleko lecznicze pije bo w przeciwnym razie nie mogłabym jej normalnego dawac" a zapewne nie miała na mysli z kartonika tylko mieszanke jakąś:confused: .
I tak mi tego mojego dziecka zal ze pije to swinstwo (jak to mleko smierdzi:eek: ) Nawet moj pies nie chciałą sprobowac a pozera wszystko co tylko znajdzie na ;-) podłodze.

Atas, mleko modyfikowane to tylko z nazwy i koloru przypomina mleko... wiec nie wiem co lekarka miala na mysli...

....aha... co do lekarzy, to mi wczoraj rece opadly... bo okazalo sie, ze ja nie bardzo mam prawo do tego, by udac sie z dzieckiem zdrowym do pediatry do poradni dla dzieci zdrowych np. na ogolna kontrole, lub zeby omowic indywidualny cykl szczepien... najlepiej by bylo, i nikt by sie nie czepial, gdybym po prostu wyciagnela numerek na dzieciach chorych i poszla bez dziecka pogadac z lekarzem... albo i z dzieckiem, bez znaczenia, bo przeciez to ja ide na konsultacje, a nie dziecko...
nie wiem, czy to takie sa przepisy, czy poradnie maja malo kasy, ale widac bylo, ze to nie jest zla wola pani pielegniarki, ze nie chce mnie zapisac, tylko po prostu tego sie nie praktykuje... ale sie uparlam, i mam wizyte JUZ za 2 tygodnie... :dull:

a co do kapieli to teraz, kiedy woda szybko stygnie to okolo 10-15 minut Krystian sie moczy... jak bylo cieplej to okolo 20....

Teddy dziwnie w Twojej poradni. U nas jest dzien dla dzieci zdrowych czyli czwartek od 16 do 18 w wtedy mozna bez problemu przyjsc na kontrole itp. Ale to i tak troche bez sensu rozwiazane bo wraz z dziecmi zdrowymi siedzą chorzy dorosli;-) :baffled:

Vertigo alergolog wspominała cos o sojowym, ale jakos nie moge sie przełamac by sprobowac. Mowisz ze ma lepszy smak?

MAgdusiek my Ige kąpiemy ok 10 min- tzn w wannie tyle siedzi, reszta to zabawa i nawet do0,5h dochodzi przy ubieraniu i wycieraniu;-)

reklama
u nas kapiel trwa ok. 20-30 min. Zuźka ma chwilę na zabawę a później dopiero ją myję.

Do góry