reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

reklama
Kasiek jak tam Nadulka?
my na basen niestety nie chodzimy, bo w naszym mieście nie jest on przystosowany dla dzieciaczków.
Bylismy raz z Zuzia na basenie nad morzem, to był piękny widok, była przeszczęsliwa! Siedziała sobie w kole ratunkowym (takim z siedzonkiem dla maluchów), a jak ją wyciągalismy z niego to machała rączkami i nózkami jakby naprawdę pływała. To było niesamowite. :happy:

My niby mamy basem z brodzikiem dla dzieci, ale jakos obawiem sie isc. Poczekamy do lata i bedziemy sie pluskac w baseniku na polu:-)

Z pupą Nadi wszystko już ok. W sobotę wieczorem ostatni raz posmarowałam tormentiolem. Ale Jak nie urok to s... O tym w wątku WITAM

to nie jest kwestia brodzika czy jego braku. tylko kwestia ozonowanej wody i jej temperatury, temperatury otoczenia i ogolnej czystosci na basenie i w szatniach

dokładnie! u nas właśnie tak jest! zimno wszędzie jak cholera! A pod prysznicami woda gorąca! za gorąca! poza tym własciwie i brodzika nie ma! :-)
Ale warto iść na Otylię popatrzec, bo często na mistrzostwa przyjeżdża! :tak:

zauważyłam wczoraj po kąpieli u mojego dziecka drobne krosteczki na rączkach (przedramieniu). I tylko w tych miejsach. Minął wczoraj dokładnie tydzień od szczepienia. CZyzby to po PRORIXIE?

zapomniałam, juz kiedyś miałam wam o tym pisać.
Zuźka po kąpieli zawsze jest w czerwonych wielkich plamach na buzi, policzek, przy uchu, wczoraj to i bródka i drugi policzek. No właśnie, bo zawsze to głównie prawy policzek.
Do 6 m-ca zycia miała jeden wielki rumień właśnie na prawym policzku, a gdy zniknął to zaczęły wychodzić plamy po kąpieli. Lekarz powiedział, ze to własnie skaza wtedy wychodzi pod wpływem ciepła.
No ale wczoraj to cała buziunia była czerwona! :-(
Dziewczyny dzeci ze skazą: czy u was też tak jest?

reklama
Mala... ja bym chyba tego ze skaza nie laczyla...

ja skazy nie mam, nie jestem uczuleniowcem w ogole (jedynie na propolis), a po kapieli czerwone swedzace plamy mam ZAWSZE... i wlasnie na twarzy, dekolcie i ramionach... i o ile wiem, nie ja jedna tak wychodze z kapieli... :-)

Do góry