reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

reklama
Magdus, a skad ja teraz niekrecace sie, spokojne dziecko wezme... ;-)

Mala, moze Zuzia po prostu ma taka cere, ktora reaguje na zmiany temperatury zaczerwienieniem???
po jakim czasie jej to znika???

no przeciez nie moge jej letniej wody nalać do kąpieli. :-( Ale to mąż jej leje zawsze, bo ja uwielbiam kąpac się w mocno ciepłej wodzie, dlatego nie mam wyczucia jak Zuźce leję. A on właśnie taką leje że dla mnie to jest ona za chłodna. :tak:
Teddy kładę ją spać a rano już nie ma. W nocy musiałabym zapailć mocne światło żeby sprawdzić, więc odpuszczam.
Chyba naprawdę zaczniemy jej gotować wodę. Ale skąd ja taki gar wielki wezmę?! krochmalu nie próbowałam.

Teddy to fakt Zuzia ma taką cerę. JAk się ja trzyma na rękach tompóźniej czerwone plamki po palcach zostają.

Krystianowi tez zostaja, po intensywnej zabawie wyglada jak - z przeproszeniem - pobity... ale teraz juz znikaja szybciej niz kiedys...

pytalam o to dwoch lekarzy i o ile sa to tylko plamki na skorze a nie siniaki, to wszystko jest w porzadku...

Ja myje wszamponie od zawsze. Albo Jonson, albo Ziajka.

ILe razy w tygodniu myjecie włoski dzieciom? Codziennie je kąpiecie?

My też już przynajmniej od pół roku myjemy szamponem - NIVEA.
Co do fryzjera to Tymek zaliczył już trzy strzyżenia, ale nie byliśmy u profesjonalisty tylko sama się tym zajmuję :-) Kupiliśmy maszynkę i heja :-) Daję mu coś interesującego w łapki i póki co obyło się bez protestów :-)

Kasiek74- myjemy dwa razy w tygodniu: środa i sobota.

reklama
Kąpiemy codziennie, włosy myjemy szamponem raz w tygodniu albo częściej - tak jak u Vertigo - jak siebie;-)

Do góry