reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

reklama
a robiła już kupke po tej mandarynce? nie wiem KAsiek, może faktycznie zrób jej badanie moczu?

imho jakies uczulenie. kreci pupa, bo ja szczypie. sprobuj alantanem mascia. albo idz do pesdiatry po robiony lek:
Ol.Rapae 12,5
2% Sol.Ac.borici 57,5
Eucerini ad 100,0
m.f.ung.

zawiera kwas borny - niektorzy mowia,ze szkodliwy. i jest szkodliwy. ale pomaga jak nic nie pomaga. dwa razy posmarujesz i masz problem z glowy. NIE NADUZYWAJ TEGO!

Kasiek,
Widzę, że masz bepanthen. Mam nadzieję że maść.
U nas pomagała i Oskarowi (jemu się strasznie odparzała pupa od byle czego) i Idze.
Proponuję Ci zrobić tak:
Niech dziś się w kąpieli trochę wymoczy. Dobrze osusz pupinkę i nasmaruj bepanthenem ale tak dobrze leciutko wklepując.
Nie wiem jak wycierasz Nadusię ale ja bym przy każdej zmianie pieluszki brała lekko ciepłą wodę i watką sporo nawilżaną przemywała, osuszała i bepanthen dość grubo.

Sudocrem wg mnie wysusza i chroni przed wilgocią pupinę ale tu chodzi o zaleczenie więc chyba lepszy w takich sytuacjach bepanthen.

o rany, to aż takie bywają odparzenia? :-(

no jakoś trzeba tą pupinę umyć, inaczej ciężko będzie wyleczyć z kwasem wchłoniętym w skórę.
Jak już uda się usiąść to chyba i trochę posiedzi. Pewnie najgorzej to zamoczyć (czyli pierwszy moment)?

u nas przy rotawirusie byl koszmar! czegos takiego jeszcze nie widzialam. Tola nie dawala sie dotknac nawet wacikiem. niczym! o siedzeniu w wanience nie bylo mowy - krzyk i lzy jak grochy! tak ja to bolalo, ze jak ja czyscilam przy przewijaniu to jej nozki z bolu drgaly. do konca zycia tego nie zapomne :-(

reklama
Dziewczyny dobrze radza, ja dodam co z reszta pewnie robisz czesto zmieniac pieluchy, nawet po kazdym siku, bo mocz jeszcze bardziej bedzie odparzal. Najgorsze jest jak widzimy jak nasze dziecko cierpi.

Do góry