reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

A tak z ciekawosci jakie wymiary maja Wasze dzieci i jakie rozmiary ubran kupujecie? Tusiu (bedziemy sie dopiero wazyc i mierzyc w pon.) napewno wazy 10 kilo i ma ok 80 cm wzrostu, ubrania kupuje mu raczej na 86, chociaz te niektore sa za duze. Ma dlugie nogi i takie fajne muskuly mu widac:-D

reklama
Dzięki za porady.
Vertigo, kupiłam tormentiol- właśnie z kwasem bornym. Wykąpałam i nasmarowałam cienką warstwą na noc. Powiedz ile razy dziennie mogę j ą używać, bo w ulotce jest lakonicznie -kilka razy.

Dzięki za porady.
Vertigo, kupiłam tormentiol- właśnie z kwasem bornym. Wykąpałam i nasmarowałam cienką warstwą na noc. Powiedz ile razy dziennie mogę j ą używać, bo w ulotce jest lakonicznie -kilka razy.

powinno byc tak, ze zlezie po posmarowaniu kilkukrotnym. jak tylko sie uspokoi zmien tormentiol na cos innego.

Natalka miała mocno odparzona pupke kilka razy, jak zaczęła coraz więcej jeść dorosłych potraw. Smarowałam sudokremem i do dziś jak widze, że coś się zaczyna dziać to stosuję sudokrem. U nas momentalnie przechodziło,.

Kasiek tormentiol super działa, szybko da efekt! Możesz śmiało smarować grubo! Smaruj przy każdej zmianie pieluchy. Jak tylko się poprawi stan skóry, to odstaw.

U nas też sporadycznie pojawiają się drobne odparzenia, zależnie od jadłospisu Olinka. Sudocrem wystarcza, 2-3 posmarowania i po sprawie.

Zuzia jeszcze w spitalu, zaraz po porodzie miała tak strasznie odparzoną pupcię, że zrobiła jej się aż na tych czerwonych miejscach biała slimacząca się ranka. W szpitalu cały czas smarowały ją termentiolem, ale tego samego dnia gdy wróciłyśmy ze szpitala zadzwonilismy po jej lekarza a on od razu kazał odstwić tprmentiol i smarowac gencjaną. Naprawde to dopiero pomogło, wysuszyło jej ta rankę. Ale to było straszne. Sam lekarz sie wystraszył. :-(
Kasiek a może tez pozwól jej pobiegać troche z gołą pupcią. :tak: niech sibie troszkę "przewietrzy". ;-) Zuzia gdy się jej zmienia pieluszke to od razu ucieka po umyciu pupci i biega tak po mieszkaniu. :-) A ile ma radości. :tak: :-D

reklama
Do góry