reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

Jak widać co lekarz, to inna opinia!
oj tak. Właśnie rozmawiałam z koleżanką, której lekarz powiedział żeby dawała danonki a nie jogurty bo jogurty uczulają a danonki nie. hmmm a u nas jest zupełnie odwrotnie...
dobra nic więcej nie pisze bo to nie ten wątek ;-)

reklama
Iga ma podunię ale bardzo płaską, mam wrażenie, że jest wtedy przytulniej. No ale ponieważ Iga bardzo "chodzi" w nocy po łóżeczku więc często śpi również na pozwijanej pod sobą kołderce:baffled: .
Też baaardzo często sypia na brzuchu.

Ja mysle, ze przede wszystkim kazda matka wie co jej dziecko lubi itd. Ja dalam plaska bo Tusiu mial lekki katar, chociaz i tak to nie podnosi glowki. A tak to spi bez i widze, ze dobrze mu z tym.

A co do kataru, to właśnie wypróbowałam nowy homeopatyk - coryzali. SUPER< REWELACJA! :-Djest w tabletkach i daje go Naduli do ssania. Jej bardzo smakuje najpierw ssie a potem rozgryza. Mozna tez go rozpuścic. U nas nie wchodzi w gre euphorbium, bo przy psikaniu jest wrzask i tylko katar wiekszy, poza tym jakos na nia nie działa.

A Oli lubi jak mu psikam, on w ogóle lubi wszystkie medykamenty ;-) i słodkie syropy, i gorzkie krople, i kwaśny Cebion, i psikanie do nosa, i ...
Lekoman mały ;-)

Doxa Natus tak samo jak Oli lubi Cebion i wszelkiego rodzaju syropy. Podaje mu lyczeczka bez problemu, a psiku psiku robi sobie powiedzmy sam, ja mu pomagam i jest z tego bardzo dumny, ze to potrafi:-)

Nadia od wczoraj ma strasznie odparzona pupe:-(
Nic nie pomaga, juz kupilam nawet krem przeciw odparzeniom Niwea, chociaz wydaje mi się, ze jest podobny do sudokremu. Za kazdym razem jak juz sie ciesze, ze zbladło, to przy kolejnym przewijaniu( po kupie) jest znów czerwone jak buraczek. Wczoraj az wypryski zaczęły jej wychodzić. Może to od jakiegoś jedzonka? wczoraj zjadła ze 3 mandarynki. Pomóżcie....

Kasiek być może że to od mandarynki. Ale czy wcześneij tez je jadła? I nic nie było? A nie bierze żadnych leków? Zuzia miała tak po leku który wydala się z moczem i właśnie tak jej odparzyło pupcię. :-(

reklama
Nie leków nie bierze, a juz czasami miewała tak mocno odparzona pupę, ale jak nie pomół bepanthen to sudokrem. A teraz nic...I płacze jak siusia, znaczy że ja szczypie.

Do góry