reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pięlegnacja dziecka

reklama
Ostatnio przeglądałam płyny do kąpieli - chciałam wziąść zwykłego johnsona (czy jak to się tam pisze), tylko zwątpiłam. Czy może któraś z Was używa już do mycia czegoś innego jak dla noworodków? Jeśli tak to czego?

Jarrela, ja używam dla Natalki mydełka w płynie johnson&johnson albo z serii lawendowej albo takiego w biało-nienbieskiej butelkce, albo zwykłego mydełka dziecięcego nivea. CZasem wlewamy jej płyn do kąpieli, też z serii lawendowej, ale czasem, bo Natalia pcha pianę do buzi. I jeszcze czasem bubchen, też dla dzieci.

Magdusiek ale ten johnsons to taki zwykły czy specjalnie dla dzieci??
My używamy płynu "skarb matki" - fajny płyn i wogóle, tylko buteleczka nie za duża i wcale nie wychodzi tanio.

Dla dzieci, ale nie dla noworodków. Ja lunoie tę serię na dobranoc, z lawendą i rumiankiem bodajże. PIęknie pachnie, mamy też z tej serii oliwkę, raz na kilka dni nacieram Natalkę. Naprawdę polecam.

Magdusiek wielkie dzięki. Muszę popatrzeć, bo nie wiedziałam, że mają serię dla dzieci - myślałam że dla noworodka i dla dorosłych tylko.

Taie fioletowe buteleczki. Tylko powąchaj zanim kupisz, bo jak Ci się zapach nie spodoba to dopiero będzie ;)

Jarrelka, ja juz nie uzywam plynu, tylko mydelka z plynie... tez Skarb Matki...
kapiemy sie okolo 20 minut w czystej wodzie, bo Krystian sie swietnie bawi, a mydlimy pod koniec kapieli, stad wlasnie nie plyn... i to mydelko tak na miesiac nam starcza... wiec raczej dlugo...

reklama
Do góry