reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

reklama
Ostatnio przeglądałam płyny do kąpieli - chciałam wziąść zwykłego johnsona (czy jak to się tam pisze), tylko zwątpiłam. Czy może któraś z Was używa już do mycia czegoś innego jak dla noworodków? Jeśli tak to czego?

Jarrela, ja używam dla Natalki mydełka w płynie johnson&johnson albo z serii lawendowej albo takiego w biało-nienbieskiej butelkce, albo zwykłego mydełka dziecięcego nivea. CZasem wlewamy jej płyn do kąpieli, też z serii lawendowej, ale czasem, bo Natalia pcha pianę do buzi. I jeszcze czasem bubchen, też dla dzieci.

Magdusiek ale ten johnsons to taki zwykły czy specjalnie dla dzieci??
My używamy płynu "skarb matki" - fajny płyn i wogóle, tylko buteleczka nie za duża i wcale nie wychodzi tanio.

Dla dzieci, ale nie dla noworodków. Ja lunoie tę serię na dobranoc, z lawendą i rumiankiem bodajże. PIęknie pachnie, mamy też z tej serii oliwkę, raz na kilka dni nacieram Natalkę. Naprawdę polecam.

Magdusiek wielkie dzięki. Muszę popatrzeć, bo nie wiedziałam, że mają serię dla dzieci - myślałam że dla noworodka i dla dorosłych tylko.

Taie fioletowe buteleczki. Tylko powąchaj zanim kupisz, bo jak Ci się zapach nie spodoba to dopiero będzie ;)

Jarrelka, ja juz nie uzywam plynu, tylko mydelka z plynie... tez Skarb Matki...
kapiemy sie okolo 20 minut w czystej wodzie, bo Krystian sie swietnie bawi, a mydlimy pod koniec kapieli, stad wlasnie nie plyn... i to mydelko tak na miesiac nam starcza... wiec raczej dlugo...

reklama
Do góry