reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pięlegnacja dziecka

reklama
magdusiek pisze:
Jazz, ja jakiś czas temu kupiłam pampersy let's go. Takie akurat dlka nszych dzieci. I jak Natalia czasem nie da sobie założyć normalnej pieluchy to zakładam jej te majtkowe. Dajne są, mięciutklie, zupełnie nie jak pampersy. I ie śmiuerdzą :)

Dopiero zauważyłam o tych majtakch ::)
A jak się sprawdzają na dłużej? Próbował ktoś np na noc? Czy to raczej tylko tak na krócej skoro miękkie ? No i niech ktoś powie ile ich jest w paczce i ile kosztują.

Co do kolczykow, to uwazam, ze jeszcze za wczesnie i jak inne dziewczyny tez pisaly niech zadecyduje sama, ale kazdy robi jak uwaza.
Co do tych pieluch, to jeszcze nie probowalam. U nas jest ich malo w paczce, bo chyba z 30 pare i sa drogie.

kolczyki u niemowlęcia to kajarzy mi się tylko z Czechami, tam co druga nosi kolczyki, ochyda!Że tak dosadnie to skomentuję!

Karen dokładnie mi sie z też z Czechami kojarzy - tam dzieciom takim małym przebijają i widziałam na własne oczy jak dziewczynki od chłopców się odróżniało po tym że dziewczynki miały przekłute oboje uszu a chłopcy jedno :mad: :mad: :mad:

Elvira dzięki. No właśnie wydawało mi się, że wcale nie są tanie :( Ja chcialam je kupic, zeby Kama sobie pampersa nie sciagala, bo skoro nie ma rzepow, to nie odepnie.. ale dodatkowo jeszcze mi efunia powiedziala, ze je jeszcze latwiej sie zdejmuje ::) Wiec chyba nadal zostane przy plastrze na noc ;D

Jarrela, są drogie, ja mam jedną paczkę, używam wtedy gdy Natalia się strasznie wierci pzy zakładaniu, takie majtki łatwiej włożyć na rozbawionego zbója. Ale NAtalia nie zdejmuje sobie pieluch :) Inna sprawa, że zwykle cos na nich ma i też nie ściąga ;)

Magdusiek.. spodnie to 2 min, pampers sekundy dosłownie ::) W dzień ma body no ale na noc zakładam piżamkę 2 częściową, bo mi wydaje się wygodniejsza, więc dziecię ma pełne pole do popisu.

Teddy pewnie masz rację.. nie ma nogawek - nie ma za co ciągnąć... że też o tym wcześniej nie pomyślałam.

reklama
Do góry