reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pięlegnacja dziecka

No własnie mycie włosów .... pamiętam te czasy jak Tymuś spokojnie kładł się a mama robiła swoje, a teraz ... Tymka nie można położyć bo łapie się ścianek wanienki i ... szkoda gadać :-) Musimy jak najszybciej wymienić brodzik na głębszy i wtedy prysznicem będzie szybko i sprawnie :-)

Co do kąpieli to nadal myjemy go mydełkiem Bambino, a od czasu do czasu wlewamy płyn do kąpieli niemowląt i dzieci BEBI. Niesamowicie się pieni, ma wspaniały zapach i nie szczypie :-)

reklama
Jarrela, widziałam takie nakładki na głowę do spłukiwania właśnie, nie wiem tylko czy dla takich małych dzieci, ale poszukam w necie, bo niedawno wciąz mi to w oczy właziło. MOże w takim czymś by się Kama nie wkurzała i nie bała? To jest takie jakby koło...

Magdusiek dzięki.. ale najpierw muszę to zobaczyć na żywo, chociaż sam pomysł rzeczywiście fajny.

Teddy no właśnie u nas chyba zaraz kąpiel przerodzi się w teatrzyk lalek ::)

Prysznicem odpada.. bo dopóki nie ma głowy do tyłu wszystko leci jej na buzię.

to rondo fajne, jesli dzieciak sciaga sobie z glowy czapki, chustki, czy co tak mu sie zalozy, to rondo tez sciagnie... wiec nie dla kazego taka przyjemnosc... :)

no właśnie wyślałam ze tylko tymek takie cyry odwala :( jak jest taki upał myjemy mu łebek codziennie. prysznica boi się panicznie, połozyć się nie da za nic :( spłukujemy kubeczkiem, ale słabo to idzie. jest wrzask bo zalewa oczy...

Jarrela, my traktujemy Toske konewka, bo tez polozyc sie nie daje. w kapieli aktualnie sie wisi lub stoi ::) leci jej na buzie, ale ona do konewki i prysznica przyzwyczajona - basen, wiec ok

a wlosieta myjemy codziennie.

Natalia jeszcze nie boi się wody, Kamil spłukuje jej włosy i głowę ręką. Ale ona czasem sama wkłada twarz pod wode, zadziwia się i póki co jest ok.

reklama
może sprawdzi się zwinięcie ręcznika i przyłożenie do czołagdy maluszek ma pochyloną główkę, tak aby po nim spływała woda. czasami się sprawdza

Do góry