reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

No własnie mycie włosów .... pamiętam te czasy jak Tymuś spokojnie kładł się a mama robiła swoje, a teraz ... Tymka nie można położyć bo łapie się ścianek wanienki i ... szkoda gadać :-) Musimy jak najszybciej wymienić brodzik na głębszy i wtedy prysznicem będzie szybko i sprawnie :-)

Co do kąpieli to nadal myjemy go mydełkiem Bambino, a od czasu do czasu wlewamy płyn do kąpieli niemowląt i dzieci BEBI. Niesamowicie się pieni, ma wspaniały zapach i nie szczypie :-)

reklama
Jarrela, widziałam takie nakładki na głowę do spłukiwania właśnie, nie wiem tylko czy dla takich małych dzieci, ale poszukam w necie, bo niedawno wciąz mi to w oczy właziło. MOże w takim czymś by się Kama nie wkurzała i nie bała? To jest takie jakby koło...

Magdusiek dzięki.. ale najpierw muszę to zobaczyć na żywo, chociaż sam pomysł rzeczywiście fajny.

Teddy no właśnie u nas chyba zaraz kąpiel przerodzi się w teatrzyk lalek ::)

Prysznicem odpada.. bo dopóki nie ma głowy do tyłu wszystko leci jej na buzię.

to rondo fajne, jesli dzieciak sciaga sobie z glowy czapki, chustki, czy co tak mu sie zalozy, to rondo tez sciagnie... wiec nie dla kazego taka przyjemnosc... :)

no właśnie wyślałam ze tylko tymek takie cyry odwala :( jak jest taki upał myjemy mu łebek codziennie. prysznica boi się panicznie, połozyć się nie da za nic :( spłukujemy kubeczkiem, ale słabo to idzie. jest wrzask bo zalewa oczy...

Jarrela, my traktujemy Toske konewka, bo tez polozyc sie nie daje. w kapieli aktualnie sie wisi lub stoi ::) leci jej na buzie, ale ona do konewki i prysznica przyzwyczajona - basen, wiec ok

a wlosieta myjemy codziennie.

Natalia jeszcze nie boi się wody, Kamil spłukuje jej włosy i głowę ręką. Ale ona czasem sama wkłada twarz pod wode, zadziwia się i póki co jest ok.

reklama
może sprawdzi się zwinięcie ręcznika i przyłożenie do czołagdy maluszek ma pochyloną główkę, tak aby po nim spływała woda. czasami się sprawdza

Do góry