reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pięlegnacja dziecka

reklama
Przedwczoraj malemu lzawilo oczko i zaczelo ropiec, kilka razy przemylam sola i mocna herbata i wczoraj juz sladu nie bylo.

Aha jeszcze jedno :D Mlemu w pierwszym miesiacu bardzo przewialo oczko i potwornie zaropialo nie pomagaly przemywania i nasz pediatra przepisal krople do oczu biodacyna -to ponoc antybiotyk, ale dwa dni i jak reka odjal, teraz pomaga nam od razu herbata i sol,ale jak mocno sie zdarzy to 2x po 2 krople i mija.

Idze już kilka razy ropiało. Czasami tak, że rano ma całe zaklejone. Ja przemywam rumiankiem. Faktycznie podobno może uczulać ale u nas jest ok. Dostaliśmy tak jak u sonyc biodacynę bo często się to u małej powtarza.
aaaa ostatnio miała i katar więc również nasivin

czytałam rady i porady i nie zdążyłam odpisać - co do zaropiałego oczka to byłam dzisiaj u pediatry, bo sól fizjologiczna nie pomogła, rumianek - troszke było lepiej ale przeszło juz na drugie oczko i nie czekałam tylko poszłam doształam krople TOBREX po 1 krpli 2x dziennie

mam pytanie - pewnie dziwne - ale ... czy naciagacie napletek u synków? Bo moja bratowa mówi że juz powinnam to robić podczas kąpieli bo inaczej będą problemy ze stólejką ???
Ale ja nie jestewm do tego przekonana -czekam na wasze opinie

reklama
nie dotykam ptaszka... :)

z reszta lekarz sprawdza przy kazdej wizycie i mowi, ze ptaszek jest na szostke z plusem... :)

Do góry