reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

Ja też nie dotykam. Chociaż jedna lekarka też mi mówiła, że w czasie kąpieli możnaby odsuwać ...

reklama
wrocilam ze spaceru i pojawilo sie pytanie.

Czym kremujecie dzieciaki przed wyjsciem na spacer?
Ja dzisiaj posmarowalam buzke, nie pomyslalam, ze mala bedzie w krotkim rekawku i uciekalam do cienia, zeby nie spieklo jej raczek.
Do buzi mialam mala probke ale zastanawiak sie jaki krem kupic.

Orzech, ja smarujkę, mam nivea 30, dla niemowlat, są mleczka ale dla dzieci powyzej roku, generalknie jak jest napisane, zew dla dzieci to powyzej roku maja na mysli ;) Chciałam kupicv musteli, ale akurat nie było. ten nivea srednio sie rozsmarowuje, ale jest ok. w sumie to zaden z wysokim filtrem nie bedzie sie dobrze rozsmarowywał, a nie chce, zeby przeze mnie Natalia miała uczulenie na słonce wiec uzywam dla niej takiego z wysokim.

no wiec wlasnie ja dostalam probke La roche posay 40 - krem i rozsmarowuje sie super.....tylko cena tutaj kosztuje 17 euro :(
pojde jutro poszukac ....ale po poludniu jak juz nie bedzie slonca ;) dzisiaj utaj bylo28 st. w cieniu

Orzech, ja widziałam te lepsze kremy, kosztują ok 70-90 zł. Sądzę, że mustela też będzie kosztoiwała coś koło tego...

Ale wiesz co sobie myślę - tyle pieniędzy ostatnio wydałam na swoje kosmetyki, że Natalce tez kupię jakiś fajny krem, nie będę żałowała :D

Mi WET polecał krem firmy SVR, jeszcze go nie kupiłam, ale z tego co widzę w sieci, to kosztuje około 50zł

Magdusiek a nie przesuszyły się Natalce policzki od Nivea? odkąd uzywam tego kremu Igo ma trochę suche policzki - zainwestuję jednak w jakiś dobry krem - przy starszaku używałam Vichy - bardzo fajny, polecam

a propos "ptaszka" też nigdy nie odciągałam - ani przy Gabim ani teraz przy Ignasiu - ale przy okazji jego pseudozkażenia układu moczowego trafiliśmy na bardzo fajnego nefrologa (w średnim wieku nie jakiś z zamierzchłej epoki ;)) ze szpitala na Szaserów - i on kazał jednak troszkę odciagać przy kąpieli - dosłownie troszeczkę, można też, jak już sie troszkę skórkę odsunie polać naparem z rumianku ....

reklama
nasza tez wspominala, zeby przy kapieli troche wyplukiwac co jakis czas, ale ja sie boje ruszac... takie to malutkie, jeszcze cos uszkodze... ::)
wiec nie ruszam, a jest wszystko w porzadku...

Do góry