reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pięlegnacja dziecka

Teddy u nas to samo, anwet zaciagnelam jezyka, czy Anula moze spac na brzuchu, czy to jest znak, ze jest nienajedzona, ale nie. Nie przewracam jej tez, bo i tak odwroci sie z powrotem ;)

papa

reklama
U nas też ostatnio Oli często śpi na brzuchu, pytałam się neurologa i babka stwierdziła że już jest na tyle silny że może tak spać, więc go nie przekłądam.

Kiedyś poruszałyście tutaj problem mycia zębolków. My zaczęliśmy od wczoraj. Tymuś jest wniebowzięty :-) Kupiliśmy silikonową szczoteczkę zakładaną na palec. Myje i cudownie masuje obolałe dziąsła :-) POLECAM !

Nadia też częst spi na brzuchu. Nie przekładam jej, ale czasem odwacam lekko głowę, bo normalnie leży nosem na poduszce.

Teddy, Natalka od dośc dawna sypia na boczku, zwykle lewym, czasami zdarza jej się też na brzuszku. Najczęściej na wznak śpi w środku nocy, gdy ją odkładam po jedzeniu. Na brzuszku zaczęła dość niedawno, uznałam, że jest dość silna, żeby zmienić sobie pozycję głowy i nie przekręcam. A ten lewy bok to jakas ulubiona pozycja, więc tym bardziej nie przekręcam.

O właśnie, ja też czasami przekręcam tylko główkę Olikowi! A na poduszce jeszcze nie śpi, słyszałam że do roku dziecko jej nie potrzebuje.

Jolik w takim razie muszę kupić taką szczoteczkę!  (tak malutkim druczkiem dodam, że o czyszczonku to w "ząbkach" piszemy ;))

Pytanie, bo nie odpowiedziałyście na nie w wątku witam!
Nadulka ma szmerek w prawym skrzelu. Lekarz zalecił antybiotyk, zeby zapobiec gorszej infekcji, znaczy o płuca chodzi. Ponieważ nie znosze antybiotykow, to nie wiem czy dobrze zrobiłam podając. Aha, moja pediatra na wyjeżdzie, więc byliśmy u innego lekarza.

Kasiek ja też nie znoszę antybiotyków, odpukać Oli jeszcze nie chorował, ale skoro zalecił Ci lekarz ... naprawdę trudno tu dyskutować, oskrzela/płuca - to poważna sprawa!

dzieki dziewczyny, no to go nie ruszam... :)

Kasiek... wg mnie antybiotyk brany "na wszelki wypadek" to zly pomysl, i ma racje bytu tylko w srodowisku gdzie jest duze ryzyko zakazen, np. w szpitalu...
...ale jeszcze u niektorych lekarzy funkcjonuje szkola antybiotykowa, i nikt tego oficjalnie nie neguje...
ciezko cos powiedziec... w koncy lekarz mala osluchiwal, wiec widocznie jakies powody widzial...

reklama
No mowiła, ze słychać szmery w oskrzelu, ze wytwarza się ognisko zapalne. Poza tym jest mała a u niemowlęcia wiadomo ble, ble ,ble... Mnie przekonało jednak tylko to, ze Nadulka kaszle od poniedziałku i nie ma poprawy. No i moja pediatra będzie dopiero w poniedziałek.

Do góry