reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Piękna w ciąży i po

myc sprobuj np top-to-toe z j&j, ja tego uzywalam jak mnie dopadl lupiez gilberta (strasznie dziwna choroba), nie mozna wtedy uzywac zadnych kosmetykow poza mydlem w kostce typu aa czy bialy jelen i kaza kapac sie w krochmalu. top-to-toe jest na maksa delikatny i nie podraznia, stosowalam zamiennie to z mydelkiem aa. a do smarowania polecalabym tez cos mocno nawilzajacego a nie tylko tlusta oliwke, ewentualnie wcale nie smarowac i skupic sie na myciu odpowiednimi specyfikami.

reklama
myc sprobuj np top-to-toe z j&j, ja tego uzywalam jak mnie dopadl lupiez gilberta (strasznie dziwna choroba), nie mozna wtedy uzywac zadnych kosmetykow poza mydlem w kostce typu aa czy bialy jelen i kaza kapac sie w krochmalu. top-to-toe jest na maksa delikatny i nie podraznia, stosowalam zamiennie to z mydelkiem aa. a do smarowania polecalabym tez cos mocno nawilzajacego a nie tylko tlusta oliwke, ewentualnie wcale nie smarowac i skupic sie na myciu odpowiednimi specyfikami.

To jednak nie regula, bo mojego Mateusza jak mial tydzien uczulil ten zel do mycia..i odstawilam wszystki kosmetyki J&J. Bardzo, ale to bardzo czesto dzieci sa uczulone na produkty J&J...oliwki, balsamy. Ja po akcji z zelem od stop do glowy Musialam przejsc na kosmetyki Triderm. z czasem przerzycilam sie na Emolium..ale emolium nie ma we wloszech i niestety musze przywozic z Polski.
a butle zelu J&j koncze teraz ja.

Ja ogolnie ma bardzo sucha skore i odkad pamietam smaruje rece po myciu kremem..bo jak nie posmaruje to mnie skreca...to juz chyba uzaleznienie psychiczne...Na tym etapie to obojetnoe czym posmaruje i przynosi ulge..ale kiedys smarowalam kremami oliwkowymi ziaja.

dfc48ce90843fe14ec8cff9e5e0a2ac990x90.jpg

Np na noc mozesz robic kuracje tego typu... kupic sobie bawelniane rekawiczki....i wsmarowywac zwykla oliwe z oliwek w rece i zakaladac rekawiczki na noc.
to samo mozna robic ze stopami jak ma sie mega wysuszona skore i skorki u poaznokci natluiscic zwykla oliwa z oliwek i skarpetki na nogi i do lozka,

strega alergia na j&j wyglada zwykle tak ze dzieci sa uczulone albo na serie naturals soothing albo na top-to-toe albo na cala reszte, na top-to-toe najrzadziej.

Np na noc mozesz robic kuracje tego typu... kupic sobie bawelniane rekawiczki....i wsmarowywac zwykla oliwe z oliwek w rece i zakaladac rekawiczki na noc.
to samo mozna robic ze stopami jak ma sie mega wysuszona skore i skorki u poaznokci natluiscic zwykla oliwa z oliwek i skarpetki na nogi i do lozka,
albo ten sam zabieg, ale z parafiną kosmetyczną
ja jestem od urodzenia uzależniona od kremów do rąk i balsamów do ciała. Gdybym nie smarowała rąk kremem po każdym umyciu, to skóra schodziłaby mi płatami (przerabiałam to w podstawówce).
To samo jest z balsamami- po każdej kąpieli/prysznicu smaruję się od szyi, na stopach skończywszy. Podobno jako niemowlak "wchłaniałam" oliwkę tonami:D

zauważyłam, że młody ma tak z nóżkami, są bardzo suche
i u nas J&J (ten fioletowy) ogromnie wysuszał nóżki młodemu i ręce mężowi

reklama
czy któraś z mam próbowała tych kosmetyków do biustu? Pat & Rub Naturalnie Piękny Biust Uroda - Nowości - Pielęgnacja - Artykuł - Pielęgnacja - Kosmetyczne nowości - Uroda - Polki - Kobieta - Nowości kosmetyczne na rynku wiecie coś na ich temat? myślicie, że warto? a może polecacie coś innego? np. kosmetyki Vichy?

moje piersi są fatalne, a w szczególności tuż po karmieniu... :/ za miesiąc odstawiam Jagodę od piersi i muszę rozpocząć real fight ;) chciałabym szybko poprawić kondycję skóry, bo w planach mam jeszcze zrzucenie 5 kg na Dukanie i wiem, że muszę to odłożyć, aby skóra biustu zdążyła się obkurczyć po karmieniu i nieco przystosować, bo jak zacznę jeszcze do tego chudnąc, to czeka mnie przykra wizja skapciałych piersi :(

Ostatnia edycja:
Do góry