reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Piękna w ciąży i po

W pierwszej ciazy udało mi sie ich szczesliwie uniknąc... teraz tez odpukac narazie - mnie omijają... no ale jeszcze troszkę zostało czasu...

A możesz zdradzić ile przytyłaś i ile przybyło Ci w pasie w pierwszej ciąży?

U mnie też na razie głaciutko, ale mam świadomość, że mogą się pojawić w każdej chwili :zawstydzona/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
no ja narazie tez nic nie mam, w 1 ciazy tez nie mialam ale jak urodzilam malego i brzuch zaczal spadac to jednak pojawily sie po bokach,oby teraz nie bylo tak samo
komi i co się z nimi stało? zostały?
już od kilku osób słyszałam, że rozstępy pojawiły się właśnie po porodzie co wcale mnie nie pociesza :no:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jak sie nie pojawily w ciazy to po porodzie tez sie trzeba ostro smarowac. te rozstepy ktore do tej pory pojawialy sie u mnie na udach sa pamiatka nie po przybieraniu na wadze a wlasnie po spadkach.

nataliak to co piszesz jest oczywiste ;-) ale słyszałam, że dziewczyny zauważyły rozstępy tuż po powrocie ze szpitala i tego się najbardziej boję.. przez te 2 dni pewnie nie w głowie mi będzie smarowanie się balsamami..

U mnie jak narazie nie zauważyłam żadnych rozstępów, ale ostatnio czuje jak by mi skóry na brzuchu brakowało:szok: a przez te nerwy przez cały weekend zaniedbałam balsamowanie brzuszka:-(

U mnie zero, narazie....
Pod koniec ciąży, tej poprzedniej, pojawiły mi się rozstępy na brzuchu w okolicy pępka. Małe, 2 może 3 kreseczki, więc i niewidoczne. Bardziej rzuca się w oczy blizna po wycięciu wyrostka :baffled:
No ale... jak się już Kamil urodził to jakoś na drugi czy na trzeci dzień w szpitalu myślałam, że walnę na zawał. Rozsadzało mi piersi, niesamowicie je po prostu wywaliło i wówczas pojawiły się rozstępy. Z dnia na dzień, i tu żadne smarowanie nie pomogło. To był bardzo szybki bum w rozmiarze, więc nawet najjędrniejsza skóra by sobie z tym nie poradziła. Na szczęście te też nie są bardzo widoczne, są cieniutkie i blade. Znający życie ta sama niespodzianka spotka mnie również po tym porodzie :shocked2:

U mnie też rozstępów zero, za to blizna po wyrostku jak najbardziej:-) Chociaż szczerze mówiąc, nie jest to dla mnie jakaś trauma. Ciekawa jestem czy jak nasz znajomy będzie obrabiał zdjecia z sesji brzuszkowej to ją wykasuje?:-D

Moja blizna po wyrostku niestety do najpiękniejszych nie należy. Samą operację miałam 15 lat temu, niestety po wszystkim rana nie chciała mi się zrastać... a wręcz przeciwnie zaczęło mi się wszystko rozłazić, więc mam gruuuubą krechę. A u samej góry takie jakby kółko zbliznowaciałe, więc całość wygląda jak "i".

reklama
U mnie jak narazie też nie ma rozstępów ale teraz boje się ich co raz bardziej:-(...a blizny mam 4 małe kreseczki po wycięciu woreczka żółciowego:no:

Do góry