reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
jestem ciekawa jak na dziecko działa takie usg... a moja ostatnio coś się uspokoiła i nie kopie tak.Może dlatego że siedze w domu,chodze w dresach wiec jej nie ściska?Mam nadzieje :)
to jst bardzo mozliwe, bo ja mam tak samo - jak zaloze cos co ucisnie brzuszek to zaraz mam cyrk w brzuszku, tym bardziej jak pecherz robi sie pelny i dzidzia czuje ze ma malo miesca...;) przynajmniej teraz wiem ze musze kupic duuuze łozeczko dla mojego skarba bo lubi miec przestrzen :):):)

reklama
A ja idę jutro do położnej to się zważę na jej wadzę, bo moja domowa elektroniczna coś nie domaga i wczoraj wieczorem ważyłam 77kg, dziś rano 74kg, a 5 minut temu znów 77kg :szok:

pandorka, ależ to całkowicie normalne. Ważyć powinno się rano, bo wieczorem wiadomo, że dochodzi te 2-3 kg, bo cały dzień coś jadłaś itp ;-)

No ja się zawsze normalnie ważę rano, ale jakoś tak z ciekawości się zważyłam wczoraj akurat wieczorkiem a tu szok:szok: I jeść, to ja może i jem dość sporo, ale za przeproszeniem gdzie to przez noc ucieka? Bo nawet jak się nad ranem delikatnie ujmując wypróżnię, to nie jest to aż 3 kilo:szok:;-)

Ja póki co mam chyba 3 kg na plusie. Widzę, że mi się pupa powiększyła (a i tak do małych nigdy nie należała :-D) no i piersi są strasznie duże i ciężkie jak cholera. Nie wiem ile teraz mam nadbagażu kilogramów, może dowiem się jutro na wizycie :-)

Mój mały brzdąc na początku stukał mnie dosyć wyraźnie i często. Teraz tak od 4 dni czuję go słabiej i rzadziej. Wczoraj się ożywił jak byliśmy na weselu- albo się wkurzył, że mu coś zakłóca ciszę nocną albo zrobił se imprezę i tańcował razem z rodzicami :-D

reklama
U nas teraz dla dziewczynki nadal podoba nam się Oleńka-Aleksandra, ale zastanawiamy się jeszcze nad Kariną. A co do chłopca to nadal prawie na 100% Czarek- Cezary.

Co do imienia Róża-piękne, oryginalne, pamiętam, że miałam nauczycielkę o tym imieniu-pamiętam ją jako kobietę bardzo mądrą, z klasą i niesamowicie pozytywną osobę :-)

Do góry