reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
jestem ciekawa jak na dziecko działa takie usg... a moja ostatnio coś się uspokoiła i nie kopie tak.Może dlatego że siedze w domu,chodze w dresach wiec jej nie ściska?Mam nadzieje :)
to jst bardzo mozliwe, bo ja mam tak samo - jak zaloze cos co ucisnie brzuszek to zaraz mam cyrk w brzuszku, tym bardziej jak pecherz robi sie pelny i dzidzia czuje ze ma malo miesca...;) przynajmniej teraz wiem ze musze kupic duuuze łozeczko dla mojego skarba bo lubi miec przestrzen :):):)

reklama
A ja idę jutro do położnej to się zważę na jej wadzę, bo moja domowa elektroniczna coś nie domaga i wczoraj wieczorem ważyłam 77kg, dziś rano 74kg, a 5 minut temu znów 77kg :szok:

pandorka, ależ to całkowicie normalne. Ważyć powinno się rano, bo wieczorem wiadomo, że dochodzi te 2-3 kg, bo cały dzień coś jadłaś itp ;-)

No ja się zawsze normalnie ważę rano, ale jakoś tak z ciekawości się zważyłam wczoraj akurat wieczorkiem a tu szok:szok: I jeść, to ja może i jem dość sporo, ale za przeproszeniem gdzie to przez noc ucieka? Bo nawet jak się nad ranem delikatnie ujmując wypróżnię, to nie jest to aż 3 kilo:szok:;-)

Ja póki co mam chyba 3 kg na plusie. Widzę, że mi się pupa powiększyła (a i tak do małych nigdy nie należała :-D) no i piersi są strasznie duże i ciężkie jak cholera. Nie wiem ile teraz mam nadbagażu kilogramów, może dowiem się jutro na wizycie :-)

Mój mały brzdąc na początku stukał mnie dosyć wyraźnie i często. Teraz tak od 4 dni czuję go słabiej i rzadziej. Wczoraj się ożywił jak byliśmy na weselu- albo się wkurzył, że mu coś zakłóca ciszę nocną albo zrobił se imprezę i tańcował razem z rodzicami :-D

reklama
U nas teraz dla dziewczynki nadal podoba nam się Oleńka-Aleksandra, ale zastanawiamy się jeszcze nad Kariną. A co do chłopca to nadal prawie na 100% Czarek- Cezary.

Co do imienia Róża-piękne, oryginalne, pamiętam, że miałam nauczycielkę o tym imieniu-pamiętam ją jako kobietę bardzo mądrą, z klasą i niesamowicie pozytywną osobę :-)

Do góry