reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
moje wewnętrzne "JA" chciało dziewczynke ale intuicja i zmysły podpowiadały chłopaczka.U mojego M są sami faceci dosłownie.Jedna jakas daleka kuzynka ale same chłopy.A po drugie zawsze chciałam mieć starszego brata więc taktycznie byłoby lepiej na poczatek chlopca.
Kiedy uslyszalam od M,że na Jego 10 urodziny chce kupic motor bo modliłam się żeby jednak siusiaczka nie było ! I ledwo co lekarz zjechał w stronę miednicy ukazała się wypięta pannica :))) Jak to lekarz stwiedził na 96% a reszta to cuda natury i niespodzianki.

wiesz...kurcze pocieszylas mnie i troche wzrosly procenty w mojej glowie co do dziewuszki. U mojego to samo - same chlopy, jedna kuzynka daleka. tez nie chce zeby byl chlpak bo sie boje, nie ukrywam. Chrzestny jest mistrzem polski w boksie i oczywiscie juz mu w glowie siedzoi fakt ze to bedzie chlopczyk ktorego bedzie zabieral na spacery ( jego srodowiska sie boje, ale ciezko mi bedzie odmowic, bo chyba tylko ja mu nie ufam, a to brat mojego narzeczonego) w niebyt fajne towarzystwo, poza tym szykuje sie juz na to ze bedzie go trenowal .łojezu, ja tego bardzo nie chce.

reklama
my też się myjemy, w ogóle lubimy takie przytulaski po pod prysznicem, a potem drzemka, bo ja jak facet-muszę trochę potem pospać a przynajmniej poleżeć :)
też myślę o tej zabawie bez szaleństw... chociaż parę razy udało nam się "na spokojnie", powoli kochać, ale najczęściej to jest dzikie szaleństwo z samej radości bycia razem... a teraz mi się to tylko śni po nocach :(

ale smutno, ja bym chyba zwariowala. Ja to czasami sie zapominam i przy gosciach jak jest wrzawa z rozmow to szepcze jakies zbreznosci do artura, a moja mama raz uslyszala i mowi " no marta daj mu przynajmniej teraz spokoj"( z zartami, bo sama tez jest niezbyt swieta). łapie go tu i ówdzie ( za tylek spokojnie raz na godzine jest zlapany, az sie czasami denerwuje hihihi) w niespodziewanych momentach, w sklepie , na spacerze...jej dziewczyny chyba ze mna jest cos nie tak...:cool:

ja pierdacze. szczerze ci powiem, ja bym sie bała.

ja podobno za malo mam tylko o kilogram ( jesli chodzi o idealne tycie). ale i tak lekarz sie cieszy, zwlaszcza ze wiadomo jaka choroba mnie trapi. Mowi ze jest zadowolony i przez 5 minut ciagle powtarza - nie panikujemy, nie denerwujemy sie jest dobrze, musi tak byc...( najfajniesze jest to ze ja sie nie denerwuje :p ) robi usg i nadal to powtarza :p hehe niezly jest...Na ten okres ciazy idealnie to chyba ok5- 6 kg, no nie?

5-6 kg w drugim trymestrze jest zalecane, ale standardowo kżdy lekarz powtarza, że każda ciąza jest inna i jednej przybedzie 10 i jest ok, a innej 1 kg. Najwazniejsze,żeby dziecko isę dobrze rozwijało, a my, żebyśmy tluszeczem nie obrastały.

ja sie o wage nie martwie,jedyne o co to to,że już 3 raz mam jakies przeziebienie-angine(?) nie wiem co to ale boje sie ze na dzidziusia ma to zły wpływ.Raz tez grypa żołądkowa więc też mam lęk :-(

Mój M ma świra na punkcie motoryzacji gł.motocykli i elektroniki a ja się tak denerwuje jak nawet on gdzies jedzie a co dopiero dziecko. A widział ktos juz meskie narzady na Twoim usg? Jak juz pisałaś to przepraszam ale jestem dość nowa i nie nadrobiłam wszystkiego jeszcze. Wiesz,mi nawet wtedy kiedy w ciąży nie byłam mówili że będę miała tylko jedno dziecko-syna. Tak wyglada genealogia rodziny M.Od 7 pokoleń(wyjatek-mój M ma dwóch braci) Mi odnośnie pierwszego dziecka było troszke obojętne chociaż wiadomo,że kobieta to raczej dziewczynke woli :D Jest z kim pogadać na babskie tematy a tatus to by nas dodatkowo rozpieszczał.Wiadomo,że przy mężczyznach kobieta troche musi sie napracować wiecej...Ale nie mam zamiaru pozostawiać dzidzie jedynaczką :) Ale na pewno nie wczesniej niż za 5 lat jak wszystko sie uda oczywiscie

u mnie do 3 miesiaca byla niepohamowana ochota. Teraz juz troche gorzej ale chciałąbym czasem żeby moj M byl ostrozny i pouważał troche bo on ma ochote 24 h na dobe a ja sie troche boje własnie o orgazmy,sperme no i czesto czuje ze jest brzuszkowi niewygodnie...

ja od 19 tygodnia czuje ruchy.Jak siedze albo leże to są intensywne a tak to w ciagu dnia raczej nie ma szaleństw i nie czuje. Ale czesto juz sie opiera o gorna czesto brzucha i czuje że to ona.Jak są wariactwa koło jelita to boli tak kłojąco

reklama
Do góry