Ja to już sama nie wiem, dostaję mętliku w głowie. Jeśli chłopak to prawie na 100% będzie Cezary (Czaruś). Imię w księdze imion ma świetne "recenzje" Choć bardzo się zastanawiałam także nad Grzegorzem (malutki Grześ), ale mąż mówi, że znał takiego jednego i był poj... Więc odpuściłam A co do dziewczynki wciąż najbardziej podoba nam się Aleksandra ( malusia oleńka, Olunia, Olinka), tylko jak czytam znaczenie to mi się odechciewa... Ostatnio nawet przyszło nam do głowy, że może Agatka.. Tylko kurde jeden z naszych piesków ma takie imię Mówię wam laski dostanę niedługo na łeb z tymi imionami hahah
reklama
Loree
Fanka BB :)
Moja dobra kolezanka miała znieczulenie zoo i powiedziała mi,że bez tego byłoby ciężko. Miała bóle krzyżowe i była tak wykończona ,że nie mogła się skupić na oddychaniu. Po podaniu znieczulenia poczuła olbrzymią ulgę, odpoczęła chwilę od bólu i mogła spokojnie urodzić dziecko. Obyło się nawet bez nacięcia, choc to było pierwsze dziecko. Wszystko dlatego,że była spokojna i mogła robić to co kazała jej położna.
Ja myślę,że warto przygotować gotówkę i się na to zdecydowac. Jesli ból będzie do zniesienia to przecież nie trzeba brać znieczulenia. Ale jeśli będzie cięzko- miło mieć w perspektywie znieczulenie.
Ja myślę,że warto przygotować gotówkę i się na to zdecydowac. Jesli ból będzie do zniesienia to przecież nie trzeba brać znieczulenia. Ale jeśli będzie cięzko- miło mieć w perspektywie znieczulenie.
Ilonaa
Mein Schatz :)
Koleżanki w pracy mówiły mi, że bardzo często zdarza się tak, że jak kobietę przed okresem zawsze bolały krzyże to bardzo możliwe, że podczas porodu właśnie ją będą bolały i na odwrót... mam nadzieję, że na mnie to się nie sprawdzi,bo mnie bolał i brzuch i krzyże...
Dusia08
Marzec '08
Ja mialam zawsze bardzo bolesne miesiaczki i tak jak kataszaone pare razy wyladowalam na pogotowiu z tymi bolami. A bolalo mnie od kolan az po kregoslup plus biegunka i wymioty. Przy porodzie mialam podobne bole. Ale wzielam znieczulenie po jakis dwuch godzinach bolow i bylo super. 20 minut parcia i maly byl ze mna. Naprawde wspominam porod bardzo dobrze.
A dziewczyny o takich sprawach jak zeby nam z drugiej strony cos nie polecialo to nawet sie nie przejmujcie. Ja tez o tym myslalam w pierwszej ciazy, ale jak juz bendziecie mialy bole to naprawde to jest chyba ostatnia rzecz ktura przychodzi wtedy do glowy. Mysli sie tylko o tym zeby jak najszybciej urodzic i zeby dzidzia byla juz na swiecie.
A dziewczyny o takich sprawach jak zeby nam z drugiej strony cos nie polecialo to nawet sie nie przejmujcie. Ja tez o tym myslalam w pierwszej ciazy, ale jak juz bendziecie mialy bole to naprawde to jest chyba ostatnia rzecz ktura przychodzi wtedy do glowy. Mysli sie tylko o tym zeby jak najszybciej urodzic i zeby dzidzia byla juz na swiecie.
AsiaMoss Ja również trzymam mocno kciuki i czekam na relacje ;-)
Kataszaone Ja od dwóch dni mam momentami pobolewania w dole brzucha i też się martwię, ale jak nie ma żadnych krwawień (a też już raz poroniłam) to nie ma się raczej czym stresować Zobacz załącznik 164781
Kataszaone Ja od dwóch dni mam momentami pobolewania w dole brzucha i też się martwię, ale jak nie ma żadnych krwawień (a też już raz poroniłam) to nie ma się raczej czym stresować Zobacz załącznik 164781
AsiaMoss
Fanka BB :)
nio juz jestem. Z wizyty bardzo zadowolona wyszlam. Dzidziolek zdrowy i duzy. termi przyspieszony na 11 lutego. Nio i bedzie coreczka na 99,9%!!!!
Maz strasznie dumny hehehe. marzyl o coreczce. Polozna stwierdzial ze dzidzia wyglada dobrze i zdrowo. Dostalam juz papiery do wypelnienia do porodu nio i musialam wybrac sale (tu w norwegii mamy 3 mozliwosci). Sale wybralam z wanna, jednoosobowa. Jest lozko tez dla meza ktory bedzie mogl zostac ze mna i Lenka na sali na noc. Wszyscy super mili wiec jestem mega zadowolona z wizyty. najprawdopodobniej juz na usg nie pojde, chociaz kus mnie jeszcze 3 d, no ale zobaczy,my jak wyjdzie
pozdrawiam i dziekuje za trzymanie kciukow, przydalo sie!!!
Maz strasznie dumny hehehe. marzyl o coreczce. Polozna stwierdzial ze dzidzia wyglada dobrze i zdrowo. Dostalam juz papiery do wypelnienia do porodu nio i musialam wybrac sale (tu w norwegii mamy 3 mozliwosci). Sale wybralam z wanna, jednoosobowa. Jest lozko tez dla meza ktory bedzie mogl zostac ze mna i Lenka na sali na noc. Wszyscy super mili wiec jestem mega zadowolona z wizyty. najprawdopodobniej juz na usg nie pojde, chociaz kus mnie jeszcze 3 d, no ale zobaczy,my jak wyjdzie
patisia16
6/II/10-3670g szczęścia:)
To super! Gratuluje córuni!!!!nio juz jestem. Z wizyty bardzo zadowolona wyszlam. Dzidziolek zdrowy i duzy. termi przyspieszony na 11 lutego. Nio i bedzie coreczka na 99,9%!!!!
reklama
Agasz mówisz, że oryginalne... wiem Ale tak bardzo mi się podoba, już od dawna i wszyscy mówią mi, że super imię. Chyba, że kłamią a Ty co sądzisz. Czy to fajne imię dla chłopca? Bo po tym co napisałaś to mam wątpliwości co myślisz
Ehhh nie sądziłam, że będę miała taki dylemat ;-)
Ehhh nie sądziłam, że będę miała taki dylemat ;-)
Podziel się: