reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
W zwiazku z moimi duzymi bolami, w piatek pojechalismy do lekarza. I co sie okazalo? nie bylo go. Nasz blad, bo nie zadzwonilismy uprzednio. Ale zawsze nie dzownimy i jakos go spotykamy w gabinecie...
Nie poszlam z tym nigdzie. Bardzo sie bałam isc z tym do szpitala. Bol oczywiscie minal, mialam go w sumie jakies 5-10 minut ( bardzo instenssywny) i tylko raz potem tylko mnie cmilo, jak to w ciazy, ale ze szczegolnym wzglednieniem tej strony po ktorej mialam ten wczesniejszy bol. Chyba glupio zrobilam? nie wiem sama... mama mnie uspokajala ( jest po 3 poronieniach ) ze to inaczej wyglada, ze bym miala duze krwiawienia ( wiedzialam to ale wiecie jak to jest, ja w ciazy bardzo panikuje...tym bardziej ze na poczatku mialam juz zagrozenie :( )wymyslam co to moglo sie stac, przez to wszytko niepotrzebnie swojego mezczyzne denerwuje... Aj zla jestem na siebie.
ciekawe czy to moze miec zwiazek z tymi moimi kosmicznymi bolami w czasie owulacji i miesiaczki, moze po rpstu ta czesc mojego ciala tak specyficznie reaguje?...

W kazdym razie. Wizyta na 16.09 jest ciagle aktualna.
Ja też ostatnio miałam taki okropny ból ale u mnie to normalne jak zmarznę (a ostatnio niezbyt ciepło się ubrałam) bo mam problemy od dziecka z nerkami i jak zacznie boleć to promieniuje na cały brzuch może też coś w tym kierunku masz?:-( Pytałam się mojej gin. i w razie takich bólów mam dużo się wygrzewać i brać 1 tabletkę Furaginu dziennie.

reklama
Ja też ostatnio miałam taki okropny ból ale u mnie to normalne jak zmarznę (a ostatnio niezbyt ciepło się ubrałam) bo mam problemy od dziecka z nerkami i jak zacznie boleć to promieniuje na cały brzuch może też coś w tym kierunku masz?:-( Pytałam się mojej gin. i w razie takich bólów mam dużo się wygrzewać i brać 1 tabletkę Furaginu dziennie.
moja mama ( a z racji zawodu zna sie na rzeczy) tez mowila ze to moze byc od ukladu moczowego, skoro bylo to takie duze zakłucie, szczegolnie ze mam fosforanowy mocz.

Dziewczyny - proszę się ogarnąć ! Kurde przecież poród trwa kilka do kilkunastu godzin. To nie jest wieczność.
Przestańcie się bać bo będzie jeszcze gorzej :-)

Ja laski po operacji miałam welflon cały tydzień i uwierzcie mi to nie jest takie złe. Najgorzej z wkłuciem, ale to podobnie jak pobieraniem krwi. Ja się panicznie boję, ale jak już się wkłują to potem jest ulga i cały dzień się chichram, że znów bałam się jak tchórz, a wcale nie było tak źle :-D Poza tym wydaje mi się, że wkłucie welflonu to będzie pikuś w porównaniu z tym co nas czeka, ale nie my pierwsze nie ostatnie :-) No i przede wszystkim jesteśmy stworzone do rodzenia więc nie będzie tak źle, hmmm a przynajmniej tak sobie wmawiam :-D:szok::-D:szok::-D

kalendarz do ręki. I kazde imię testuj z nazwiskiem. Potem spróbuj sobie wyobrazić czy jak je wymawiasz to widzisz takiego małego Twojego brzdąca :)

Dobry sposób:-p Mnie cholera bierze z tymi męskimi imionami... tyle imion ładnych jest dla dziewczynek...albo mi się coś źle kojarzy, albo Andrzejowi, zajęte w rodzinie lub w ogóle nam się nie podoba :-(

reklama
wenflon wenflonem...ale bol porodu to inna sprawa ;) powiedzcie, czy znacie kogos, kto rodzil ze znieczuleniem...bo ja naprawde powaznie o tym mysle...tylko kasy mi zal :(

Do góry