reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Ja to już sama nie wiem, dostaję mętliku w głowie. Jeśli chłopak to prawie na 100% będzie Cezary (Czaruś). Imię w księdze imion ma świetne "recenzje" :-D:-D:-D Choć bardzo się zastanawiałam także nad Grzegorzem (malutki Grześ), ale mąż mówi, że znał takiego jednego i był poj... :-D Więc odpuściłam :tak: A co do dziewczynki wciąż najbardziej podoba nam się Aleksandra ( malusia oleńka, Olunia, Olinka), tylko jak czytam znaczenie to mi się odechciewa... Ostatnio nawet przyszło nam do głowy, że może Agatka.. Tylko kurde jeden z naszych piesków ma takie imię :szok: Mówię wam laski dostanę niedługo na łeb z tymi imionami hahah:-D:-D:-D

reklama
Moja dobra kolezanka miała znieczulenie zoo i powiedziała mi,że bez tego byłoby ciężko. Miała bóle krzyżowe i była tak wykończona ,że nie mogła się skupić na oddychaniu. Po podaniu znieczulenia poczuła olbrzymią ulgę, odpoczęła chwilę od bólu i mogła spokojnie urodzić dziecko. Obyło się nawet bez nacięcia, choc to było pierwsze dziecko. Wszystko dlatego,że była spokojna i mogła robić to co kazała jej położna.
Ja myślę,że warto przygotować gotówkę i się na to zdecydowac. Jesli ból będzie do zniesienia to przecież nie trzeba brać znieczulenia. Ale jeśli będzie cięzko- miło mieć w perspektywie znieczulenie.

Koleżanki w pracy mówiły mi, że bardzo często zdarza się tak, że jak kobietę przed okresem zawsze bolały krzyże to bardzo możliwe, że podczas porodu właśnie ją będą bolały i na odwrót... mam nadzieję, że na mnie to się nie sprawdzi,bo mnie bolał i brzuch i krzyże...

Ja mialam zawsze bardzo bolesne miesiaczki i tak jak kataszaone pare razy wyladowalam na pogotowiu z tymi bolami. A bolalo mnie od kolan az po kregoslup plus biegunka i wymioty. Przy porodzie mialam podobne bole. Ale wzielam znieczulenie po jakis dwuch godzinach bolow i bylo super. 20 minut parcia i maly byl ze mna. Naprawde wspominam porod bardzo dobrze.
A dziewczyny o takich sprawach jak zeby nam z drugiej strony cos nie polecialo to nawet sie nie przejmujcie. Ja tez o tym myslalam w pierwszej ciazy, ale jak juz bendziecie mialy bole to naprawde to jest chyba ostatnia rzecz ktura przychodzi wtedy do glowy. Mysli sie tylko o tym zeby jak najszybciej urodzic i zeby dzidzia byla juz na swiecie.

AsiaMoss Ja również trzymam mocno kciuki i czekam na relacje ;-)

Kataszaone Ja od dwóch dni mam momentami pobolewania w dole brzucha i też się martwię, ale jak nie ma żadnych krwawień (a też już raz poroniłam) to nie ma się raczej czym stresować Zobacz załącznik 164781

nio juz jestem. Z wizyty bardzo zadowolona wyszlam. Dzidziolek zdrowy i duzy. termi przyspieszony na 11 lutego. Nio i bedzie coreczka na 99,9%!!!!

Maz strasznie dumny:) hehehe. marzyl o coreczce. Polozna stwierdzial ze dzidzia wyglada dobrze i zdrowo. Dostalam juz papiery do wypelnienia do porodu nio i musialam wybrac sale (tu w norwegii mamy 3 mozliwosci). Sale wybralam z wanna, jednoosobowa. Jest lozko tez dla meza ktory bedzie mogl zostac ze mna i Lenka na sali na noc. Wszyscy super mili wiec jestem mega zadowolona z wizyty. najprawdopodobniej juz na usg nie pojde, chociaz kus mnie jeszcze 3 d, no ale zobaczy,my jak wyjdzie:)

pozdrawiam i dziekuje za trzymanie kciukow, przydalo sie!!!

nio juz jestem. Z wizyty bardzo zadowolona wyszlam. Dzidziolek zdrowy i duzy. termi przyspieszony na 11 lutego. Nio i bedzie coreczka na 99,9%!!!!

Maz strasznie dumny:) hehehe. marzyl o coreczce. Polozna stwierdzial ze dzidzia wyglada dobrze i zdrowo. Dostalam juz papiery do wypelnienia do porodu nio i musialam wybrac sale (tu w norwegii mamy 3 mozliwosci). Sale wybralam z wanna, jednoosobowa. Jest lozko tez dla meza ktory bedzie mogl zostac ze mna i Lenka na sali na noc. Wszyscy super mili wiec jestem mega zadowolona z wizyty. najprawdopodobniej juz na usg nie pojde, chociaz kus mnie jeszcze 3 d, no ale zobaczy,my jak wyjdzie:)

pozdrawiam i dziekuje za trzymanie kciukow, przydalo sie!!!
To super!:-D Gratuluje córuni!!!!:-D:-D:-D

Dla chłopca już wybraliśmy i dla dziewczynki w sumie też " Antoś, albo Weronika"
chciałam Cyryl, i Agatka też mi się podoba, ale tylko mi ha ha:-p

reklama
Agasz mówisz, że oryginalne... wiem :rofl2: Ale tak bardzo mi się podoba, już od dawna i wszyscy mówią mi, że super imię. Chyba, że kłamią :baffled: a Ty co sądzisz. Czy to fajne imię dla chłopca? Bo po tym co napisałaś to mam wątpliwości co myślisz :-D

Ehhh nie sądziłam, że będę miała taki dylemat ;-)

Do góry