Anisen
kochamy Cię mocno
Lepiej zapytać za dużo niż potem wyrzucać sobie ze się czegoś nie dopilnowało. a lekarz po to się zajmuje ciążą żeby rozwiewać nasze obawy :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja tez to sprawdzalam i dlatego tez ma byc miedzy innymi Dawid, bo idelanie pasuje osobowoscia i do datyurodzenia. Ale powiem wam ze najpierw wybralam imie a potem okazalo sie ze idealnie pasuje! to sie nazywa przeczucie!
Nie pisz że nie mamy polskich imion bo to nie jest prawda. Są tylko... brzydkie(Po tak obszernej lekturze jaką daje nam internet nie znalazłam ani jednego imienia rdzennie pochodzącego z naszego kraju. Wszystkie imiona są pochodzenie łacińskiego, greckiego itd A co niektóre po prostu sobie upolszczyliśmy Więc nie rozumiem dziwnych spojrzeń rodziny jak oświadczyliśmy im na jakie imiona się zdecydowaliśmy Wy też tak miałyście czy tylko ja mam jakąś nienormalną rodzinę?
Mój Dzidziuś będzie miał na imię Natan lub Dorian a dziewczynka Nikola albo Larysa imiona wybraliśmy szybko i sprawnie aż cud
I jak jeszcze raz mi się ktoś zapyta czy nie było "bardziej Polskich" imion to nie ręcze za siebie
(Po tak obszernej lekturze jaką daje nam internet nie znalazłam ani jednego imienia rdzennie pochodzącego z naszego kraju. Wszystkie imiona są pochodzenie łacińskiego, greckiego itd A co niektóre po prostu sobie upolszczyliśmy Więc nie rozumiem dziwnych spojrzeń rodziny jak oświadczyliśmy im na jakie imiona się zdecydowaliśmy Wy też tak miałyście czy tylko ja mam jakąś nienormalną rodzinę?
No ja akurat nie dyskryminuję ludzi ze względu na seksualizmNatan ladnie a dorian nigdy bym nie dala bo chodzil ze mna do liceum taki chlopak ktury byl pedalem i mial na imie dorian.
Nikola (Nicole) tez nie lubie bo tutaj w stanach strasznie duzo Polakow daje tak na imie i puzniej przeksztalcaja w rozne sposoby Nikolka, nikola nie podoba mi sie to. Larysa mysle ze jest bardziej orginalnie.
Każdy inaczej objawia patriotyzm a Kazimierz ładne imię ale ma dość brzydkie znaczenie ;/Ja jestem właśnie wielką fanką tych staropolskich , słowiańskich imion . Uważam że są piekne , a nadawanie ich jest wyrazem szacunku dla tradycji i oznaką patriotyzmu . Dlatego dla synka wybraliśmy imię Kazimierz Niestety dla Córki nie udało mi się wynegocjować Dobrusi I Bedzie Kinga