reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
ja tez to sprawdzalam i dlatego tez ma byc miedzy innymi Dawid, bo idelanie pasuje osobowoscia i do datyurodzenia. Ale powiem wam ze najpierw wybralam imie a potem okazalo sie ze idealnie pasuje! :p to sie nazywa przeczucie!

Ja też sprawdzałam znaczenie i też się okazało, że po prostu idealnie pasuje, szok :rofl2: Mój mąż ma na imię Mikołaj i opis imienia zgadza się idealnie z jego prawdziwym charakterem. Co ciekawe opis imienia, które wybralibyśmy dla chłopca jest tak podobny do opisu imienia mojego męża, że oboje zrobiliśmy wielkie oczy ze zdziwienia :-D Gorzej prezentuje się opis imienia dla dziewczynki... To mnie trochę zasmuciło, ale wierzę, że największe znaczenie ma jednak wychowanie dziecka, a co wy myślicie o tym dziewczynki?

Mój Dzidziuś będzie miał na imię Natan lub Dorian a dziewczynka Nikola albo Larysa imiona wybraliśmy szybko i sprawnie aż cud :D
I jak jeszcze raz mi się ktoś zapyta czy nie było "bardziej Polskich" imion to nie ręcze za siebie :-D
(Po tak obszernej lekturze jaką daje nam internet nie znalazłam ani jednego imienia rdzennie pochodzącego z naszego kraju. Wszystkie imiona są pochodzenie łacińskiego, greckiego itd A co niektóre po prostu sobie upolszczyliśmy :) Więc nie rozumiem dziwnych spojrzeń rodziny jak oświadczyliśmy im na jakie imiona się zdecydowaliśmy :baffled: Wy też tak miałyście czy tylko ja mam jakąś nienormalną rodzinę?

moje imionka dla dziewczynki neizmienione sa od dawna..
Lena Gabriela, dla chlopca trudniej, jest na dzien dzisiejszy Natan, Mikolaj Maksymiliam :) trudny wybor...

(Po tak obszernej lekturze jaką daje nam internet nie znalazłam ani jednego imienia rdzennie pochodzącego z naszego kraju. Wszystkie imiona są pochodzenie łacińskiego, greckiego itd A co niektóre po prostu sobie upolszczyliśmy :) Więc nie rozumiem dziwnych spojrzeń rodziny jak oświadczyliśmy im na jakie imiona się zdecydowaliśmy :baffled: Wy też tak miałyście czy tylko ja mam jakąś nienormalną rodzinę?
Nie pisz że nie mamy polskich imion bo to nie jest prawda. Są tylko... brzydkie :-p
Bogumiła, Bogusława, Bożena, Czesława, Ludmiła czy Sławomira to typowo polskie imiona.

Mój Dzidziuś będzie miał na imię Natan lub Dorian a dziewczynka Nikola albo Larysa imiona wybraliśmy szybko i sprawnie aż cud :D
I jak jeszcze raz mi się ktoś zapyta czy nie było "bardziej Polskich" imion to nie ręcze za siebie :-D

Natan ladnie a dorian nigdy bym nie dala bo chodzil ze mna do liceum taki chlopak ktury byl pedalem i mial na imie dorian.
Nikola (Nicole) tez nie lubie bo tutaj w stanach strasznie duzo Polakow daje tak na imie i puzniej przeksztalcaja w rozne sposoby Nikolka, nikola nie podoba mi sie to. Larysa mysle ze jest bardziej orginalnie.

Ja jestem właśnie wielką fanką tych staropolskich , słowiańskich imion . Uważam że są piekne , a nadawanie ich jest wyrazem szacunku dla tradycji i oznaką patriotyzmu . Dlatego dla synka wybraliśmy imię Kazimierz :) Niestety dla Córki nie udało mi się wynegocjować Dobrusi :( I Bedzie Kinga :)

reklama
Natan ladnie a dorian nigdy bym nie dala bo chodzil ze mna do liceum taki chlopak ktury byl pedalem i mial na imie dorian.
Nikola (Nicole) tez nie lubie bo tutaj w stanach strasznie duzo Polakow daje tak na imie i puzniej przeksztalcaja w rozne sposoby Nikolka, nikola nie podoba mi sie to. Larysa mysle ze jest bardziej orginalnie.
No ja akurat nie dyskryminuję ludzi ze względu na seksualizm :)
A poza tym tez miałam z różnymi imionami różne skojarzenia ale w końcu odpuściłam bo bym musiała dziecko nazwać "dziecko" :-D.

Ja jestem właśnie wielką fanką tych staropolskich , słowiańskich imion . Uważam że są piekne , a nadawanie ich jest wyrazem szacunku dla tradycji i oznaką patriotyzmu . Dlatego dla synka wybraliśmy imię Kazimierz :) Niestety dla Córki nie udało mi się wynegocjować Dobrusi :( I Bedzie Kinga :)
Każdy inaczej objawia patriotyzm :) a Kazimierz ładne imię ale ma dość brzydkie znaczenie ;/

Do góry