reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
ja tez to sprawdzalam i dlatego tez ma byc miedzy innymi Dawid, bo idelanie pasuje osobowoscia i do datyurodzenia. Ale powiem wam ze najpierw wybralam imie a potem okazalo sie ze idealnie pasuje! :p to sie nazywa przeczucie!

Ja też sprawdzałam znaczenie i też się okazało, że po prostu idealnie pasuje, szok :rofl2: Mój mąż ma na imię Mikołaj i opis imienia zgadza się idealnie z jego prawdziwym charakterem. Co ciekawe opis imienia, które wybralibyśmy dla chłopca jest tak podobny do opisu imienia mojego męża, że oboje zrobiliśmy wielkie oczy ze zdziwienia :-D Gorzej prezentuje się opis imienia dla dziewczynki... To mnie trochę zasmuciło, ale wierzę, że największe znaczenie ma jednak wychowanie dziecka, a co wy myślicie o tym dziewczynki?

Mój Dzidziuś będzie miał na imię Natan lub Dorian a dziewczynka Nikola albo Larysa imiona wybraliśmy szybko i sprawnie aż cud :D
I jak jeszcze raz mi się ktoś zapyta czy nie było "bardziej Polskich" imion to nie ręcze za siebie :-D
(Po tak obszernej lekturze jaką daje nam internet nie znalazłam ani jednego imienia rdzennie pochodzącego z naszego kraju. Wszystkie imiona są pochodzenie łacińskiego, greckiego itd A co niektóre po prostu sobie upolszczyliśmy :) Więc nie rozumiem dziwnych spojrzeń rodziny jak oświadczyliśmy im na jakie imiona się zdecydowaliśmy :baffled: Wy też tak miałyście czy tylko ja mam jakąś nienormalną rodzinę?

moje imionka dla dziewczynki neizmienione sa od dawna..
Lena Gabriela, dla chlopca trudniej, jest na dzien dzisiejszy Natan, Mikolaj Maksymiliam :) trudny wybor...

(Po tak obszernej lekturze jaką daje nam internet nie znalazłam ani jednego imienia rdzennie pochodzącego z naszego kraju. Wszystkie imiona są pochodzenie łacińskiego, greckiego itd A co niektóre po prostu sobie upolszczyliśmy :) Więc nie rozumiem dziwnych spojrzeń rodziny jak oświadczyliśmy im na jakie imiona się zdecydowaliśmy :baffled: Wy też tak miałyście czy tylko ja mam jakąś nienormalną rodzinę?
Nie pisz że nie mamy polskich imion bo to nie jest prawda. Są tylko... brzydkie :-p
Bogumiła, Bogusława, Bożena, Czesława, Ludmiła czy Sławomira to typowo polskie imiona.

Mój Dzidziuś będzie miał na imię Natan lub Dorian a dziewczynka Nikola albo Larysa imiona wybraliśmy szybko i sprawnie aż cud :D
I jak jeszcze raz mi się ktoś zapyta czy nie było "bardziej Polskich" imion to nie ręcze za siebie :-D

Natan ladnie a dorian nigdy bym nie dala bo chodzil ze mna do liceum taki chlopak ktury byl pedalem i mial na imie dorian.
Nikola (Nicole) tez nie lubie bo tutaj w stanach strasznie duzo Polakow daje tak na imie i puzniej przeksztalcaja w rozne sposoby Nikolka, nikola nie podoba mi sie to. Larysa mysle ze jest bardziej orginalnie.

Ja jestem właśnie wielką fanką tych staropolskich , słowiańskich imion . Uważam że są piekne , a nadawanie ich jest wyrazem szacunku dla tradycji i oznaką patriotyzmu . Dlatego dla synka wybraliśmy imię Kazimierz :) Niestety dla Córki nie udało mi się wynegocjować Dobrusi :( I Bedzie Kinga :)

reklama
Natan ladnie a dorian nigdy bym nie dala bo chodzil ze mna do liceum taki chlopak ktury byl pedalem i mial na imie dorian.
Nikola (Nicole) tez nie lubie bo tutaj w stanach strasznie duzo Polakow daje tak na imie i puzniej przeksztalcaja w rozne sposoby Nikolka, nikola nie podoba mi sie to. Larysa mysle ze jest bardziej orginalnie.
No ja akurat nie dyskryminuję ludzi ze względu na seksualizm :)
A poza tym tez miałam z różnymi imionami różne skojarzenia ale w końcu odpuściłam bo bym musiała dziecko nazwać "dziecko" :-D.

Ja jestem właśnie wielką fanką tych staropolskich , słowiańskich imion . Uważam że są piekne , a nadawanie ich jest wyrazem szacunku dla tradycji i oznaką patriotyzmu . Dlatego dla synka wybraliśmy imię Kazimierz :) Niestety dla Córki nie udało mi się wynegocjować Dobrusi :( I Bedzie Kinga :)
Każdy inaczej objawia patriotyzm :) a Kazimierz ładne imię ale ma dość brzydkie znaczenie ;/

Do góry