reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
ja nie wiem my mamy chyba bluecross ale nie jestem pewna...strasznie mnie to nasze ubezpieczenie wkurza chyba musze sie temu bardziej przyjzec i zmienic jak sie da....toc to do cholery nie podobne...:wściekła/y:

Ja tez mam anthem blue cross. Zobacz sobie jaki masz plan moze da sie zmienic na cos lepszego. Tylko to pewnie na jedno wyjdzie. Bo mojemu mezowi duzo zaberaja na ubezpieczenie z wyplaty, a mniej placimy u lekarza. A pewnie jak masz troche tanszy plan to mniej ci zabieraja a wiecej placisz na wizytach. Tak mi sie przynajmniej wydaje. Musisz to sobie sprawdzic.

reklama
Ja nie wiem dokladnie bo nigdy nie chorowalam to i potrzeby nie bylo zerknac na ten plan...A david juz dlugo jest w tej company wiec zanim sie jeszcze pobralismy on juz to ubezpieczenie mial...ale etraz to by pasowalo chyba ten plan zmienic...:-(

witaj w klubie. U mnie też pani doktor mówi, ze nie ma co szukac, bo i tak nei widac jeszcze, że w tym czasie chłopaczki i dziewczynki wyglądają tak samo!!! i niewazne jak sprzęt. Że dzieciaczka to sie czuje koło 20 tygodnia. Atu laski juz opaowiadają, potem pół nocy leżę z ręką na brzuchu i czekam... zamiast spać. Do tego męzu jakoś tak bez fascynacji reaguje. Ale DAMY RADĘ i bedzie super :)

Wczoraj do 4 nad ranem nie moglam zasnac bo sie naczytalam ze niektore mamusie juz moga wyczuc...i tak lezalam sobie w lozku i sie koncentrowalam zeby poczuc...grrrr i nic... ja za duzo czytam na ten temat...a potem spac nie moge bo przeoczyc nie chce:confused:

hej kochane dawno mnie tu nie było... jak się czujecie moje śnieżynki ???
nie przejmujcie się... mi nagadali że w 16 to na bank poczuje i co ... nic..... wyczekiwałam, nie spałam:p heheheh
po czym kilka dni temu poczułam łaskotanie a później kopniazka takiego delikatnego..... ale to nie jest tak że czuje to cały czas... może zdarzy się raz albo dwa razy dziennie że coś poczuje..... i tylko w tedy gdy sie na tym nie skupiam :p wiec dziewczynki głowy do góry:D

Ja zaczelam czuc ruchy dzidzi w 16 tyg a dzisiaj rano to juz poczulam konkretne ruchy,to jest takie cudowne :-):-)

Ja też już czuje Małego, ale nadal nieregularnie. Wolałabym poczuć pózniej np w 20tyg bo teraz jak go nie czuje 2 dni to sie schizuje. A lekarz mi wytłumaczył że od 24 tyg liczy się ruchy. Mąż mi mówi że jak dzwonię do mojego gina to mu się włącza w telefonie syrena żeby nie odbierał ode mnie. :-) Na szczęście odbiera chociaż cięzko oddycha jak słyszy moje pytania hehe

ja juz czuje codziennie ruchy ale moze dlatego ze to moja trzecia dzidzia:-D:-D dzisiaj od samego rana malenstwo zaczelo buszowac w brzuszku az milo sie robi na sercu bo wiem ze wszystko jest ok:-)

jak ja dzwonie do mojego to ma chyba alarm dźwiękowy i wizyjny:-)
Ale serio to ja mam zawsze liste tego co chce zapytać na wizycie i pytam bez skrępowania. Jak juz cos sie dzieje to wtedy dzwonie i zawsze lekarzowi uda sie mnie uspokoić i poradzić co mam robić. Na szczęscie od wizyty w szpitalu jest dobrze i nie musze go zameczać telefonami po nocy ;-)

A mnie moja Kruszynka codziennie obdarza swoimi ruchami i zawsze po jedzonku po ok. 15 minutach zaczyna serie kopniaczków i tak pare razy dziennie:-)

reklama
Anisen czyli wszystko ze mną w porządku uffff. tłumacze sobie że to w końcu nasze pierwsze ciąże więc pytań się nasuwa mnóstwo...

Do góry