reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
ja nie wiem my mamy chyba bluecross ale nie jestem pewna...strasznie mnie to nasze ubezpieczenie wkurza chyba musze sie temu bardziej przyjzec i zmienic jak sie da....toc to do cholery nie podobne...:wściekła/y:

Ja tez mam anthem blue cross. Zobacz sobie jaki masz plan moze da sie zmienic na cos lepszego. Tylko to pewnie na jedno wyjdzie. Bo mojemu mezowi duzo zaberaja na ubezpieczenie z wyplaty, a mniej placimy u lekarza. A pewnie jak masz troche tanszy plan to mniej ci zabieraja a wiecej placisz na wizytach. Tak mi sie przynajmniej wydaje. Musisz to sobie sprawdzic.

reklama
Ja nie wiem dokladnie bo nigdy nie chorowalam to i potrzeby nie bylo zerknac na ten plan...A david juz dlugo jest w tej company wiec zanim sie jeszcze pobralismy on juz to ubezpieczenie mial...ale etraz to by pasowalo chyba ten plan zmienic...:-(

witaj w klubie. U mnie też pani doktor mówi, ze nie ma co szukac, bo i tak nei widac jeszcze, że w tym czasie chłopaczki i dziewczynki wyglądają tak samo!!! i niewazne jak sprzęt. Że dzieciaczka to sie czuje koło 20 tygodnia. Atu laski juz opaowiadają, potem pół nocy leżę z ręką na brzuchu i czekam... zamiast spać. Do tego męzu jakoś tak bez fascynacji reaguje. Ale DAMY RADĘ i bedzie super :)

Wczoraj do 4 nad ranem nie moglam zasnac bo sie naczytalam ze niektore mamusie juz moga wyczuc...i tak lezalam sobie w lozku i sie koncentrowalam zeby poczuc...grrrr i nic... ja za duzo czytam na ten temat...a potem spac nie moge bo przeoczyc nie chce:confused:

hej kochane dawno mnie tu nie było... jak się czujecie moje śnieżynki ???
nie przejmujcie się... mi nagadali że w 16 to na bank poczuje i co ... nic..... wyczekiwałam, nie spałam:p heheheh
po czym kilka dni temu poczułam łaskotanie a później kopniazka takiego delikatnego..... ale to nie jest tak że czuje to cały czas... może zdarzy się raz albo dwa razy dziennie że coś poczuje..... i tylko w tedy gdy sie na tym nie skupiam :p wiec dziewczynki głowy do góry:D

Ja zaczelam czuc ruchy dzidzi w 16 tyg a dzisiaj rano to juz poczulam konkretne ruchy,to jest takie cudowne :-):-)

Ja też już czuje Małego, ale nadal nieregularnie. Wolałabym poczuć pózniej np w 20tyg bo teraz jak go nie czuje 2 dni to sie schizuje. A lekarz mi wytłumaczył że od 24 tyg liczy się ruchy. Mąż mi mówi że jak dzwonię do mojego gina to mu się włącza w telefonie syrena żeby nie odbierał ode mnie. :-) Na szczęście odbiera chociaż cięzko oddycha jak słyszy moje pytania hehe

ja juz czuje codziennie ruchy ale moze dlatego ze to moja trzecia dzidzia:-D:-D dzisiaj od samego rana malenstwo zaczelo buszowac w brzuszku az milo sie robi na sercu bo wiem ze wszystko jest ok:-)

jak ja dzwonie do mojego to ma chyba alarm dźwiękowy i wizyjny:-)
Ale serio to ja mam zawsze liste tego co chce zapytać na wizycie i pytam bez skrępowania. Jak juz cos sie dzieje to wtedy dzwonie i zawsze lekarzowi uda sie mnie uspokoić i poradzić co mam robić. Na szczęscie od wizyty w szpitalu jest dobrze i nie musze go zameczać telefonami po nocy ;-)

A mnie moja Kruszynka codziennie obdarza swoimi ruchami i zawsze po jedzonku po ok. 15 minutach zaczyna serie kopniaczków i tak pare razy dziennie:-)

reklama
Anisen czyli wszystko ze mną w porządku uffff. tłumacze sobie że to w końcu nasze pierwsze ciąże więc pytań się nasuwa mnóstwo...

Do góry