Majsii
Fanka BB :)
Ale spokojnie Ja nie lubię np stwierdzenia, że jak się już o czymś chcemy dowiedzieć to wszyscy lecą na Wikipedię ;-)I wcale nie to miałam na myśli tylko raczej znaczenie imienia w sensie opisu nie jego genezy Niestety nie ma chyba imienia gdzie jego znaczenie jest w pełni tylko i wyłącznie pozytywne Więc nie rozumiem tych nerwów poza tym chyba każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie czy nie ?Majsii : Jeśli mówiąc " imię Kazimierz ma brzydkie znaczenie " masz na mysli to że oznacza ono " niszczyć pokój" To muszę cie naprostować . W językach słowiańskich takie znacznie niekoniecznie miało negatywny wydźwięk . " Niszczyć , niweczyć pokój" Oznaczało również wprowadzanie ruchu , energiczność i żywiołowość . Innymi słowy imię to oznacza osobę w okół której coś się dzieje . Proszę nie odczytywać Znaczenia imion słowińskich z WIKIPEDII dosłownie . Kiedyś POKÓJ nie oznaczał jedynie wyrazem przeciwstawnym do WOJNY i KŁÓTNI . Słowo mir oznaczało zarówno pokój polityczny jak i np nudę , bezruch i brak jakiejkolwiek akcji . Więc imię Kazimierz nie ma BRZYDKIEGO ZNACZENIA . Takie stwierdzenie jest bezmyślne i ukazuje komplety bark wiedzy na temat naszych korzeni .
A poza tym zmieniliśmy zdanie co do imienia dla dziewczynki Przeforsowałam KALINĘ !!!