reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Oleńka nam położna na SR mówiła, że początki laktacji mogą (ale nie muszą i najczęściej nie występują) się pojawić od około 18 tygodnia ciąży. Ale niektóre kobiety dostają pokarm dopiero po porodzie. :tak:
Jest to związane z jakimś hormonem (niestety nie zapamiętałam nazwy), któy nasz organizm zaczyna w dużych ilościach produkować po porodzie i to on pobudza laktację. Więc brak "przecieków" w ciąży nie oznacza braku pokarmu w ogóle. :-D
no to jestem dobrej myśli:-)ja kaurat nie byłam ostatnio na zajęciach w SR ale dzisiaj ide na cwiczenia,a wykłady mamy we wtorki;-)widocznie mnie ten temat ominął albo bede miec to we wtorek:-)

Ja niestety nie wiem ile ma moja malutka...:-( Tutaj tego nie sprawdzają...
Ale 11 stycznia mam usg- żeby sprawdzić czy się łożysko podniosło...więc postaram się podpytać jak duże dziecie już mam...

Wiecie co mnie śmieszy tu w Anglii...kiedy położna słucha serduszka małej zawsze ma jakiś komentarz..np Baby is happy :-D albo ostatnio jej mówie ze ma być dziewczynka a ona po tym serduszku też nagle potakuje i z uśmiechem na twarzy mówi...It is a Girl!!! :-D Niesamowite te położne...zdolniachy...tyle potrafią o dziecku powiedzieć słuchając samego serduszka :-D:-D:-D

angela_nd - ja też gratuluję, dużo zdrówka wam życzę, tobie i maleństwu :) Powiedz jeszcze w jakim szpitalu leży maluszek? Byłaś zadowolona z personelu?
Bo ja też ze Szczecina jestem.

na początek dziękujemy za zyczonka :-)

ja rodziłam na pomorzanach na poczatku lezałm na patologii kilka dni lekarze ok połozne też jedna była tak sobie ale da się przeżyc, interesowały się przychodziły tetno dziecka co 2 godz badały lekarze jak cos sie działo to badali i też interesowali się jak miałam pytania to wyjasniali co i jak , po porodzie też prsonel ok

przed porodem( 2 tyg. wczesniej) leżałam w zdrojach 4 dni to nie byłam zadowolona lekarzy widziałm tylko na wizytach a połozne jak sobie przypomnialy ze leki maja mi dac

Wiecie co mnie śmieszy tu w Anglii...kiedy położna słucha serduszka małej zawsze ma jakiś komentarz..np Baby is happy :-D albo ostatnio jej mówie ze ma być dziewczynka a ona po tym serduszku też nagle potakuje i z uśmiechem na twarzy mówi...It is a Girl!!! :-D Niesamowite te położne...zdolniachy...tyle potrafią o dziecku powiedzieć słuchając samego serduszka :-D:-D:-D

heheheh zdolna kobietka zdolna:tak::-D

Kurcze fajnie jak położna jest taka miła :tak: i umie pożartować :tak:

Ja niestety nie wiem ile ma moja malutka...:-( Tutaj tego nie sprawdzają...
Ale 11 stycznia mam usg- żeby sprawdzić czy się łożysko podniosło...więc postaram się podpytać jak duże dziecie już mam...

Ja tez mam fajna polozna jest bardzo zabawna i pomocna:-)o co ja prosze to zawsze i z usmiechem na twarzy pomaga:-)Nie ma dla niej rzeczy niemozliwych:-D:-D

reklama
Do góry