reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
hmmm no i ten brzusio, bolący kręgosłup przeszkadzają, ale nie ma zmiłuj...lubię się wymęczyć i zrelaksować w wyrku;-) co do bólów...to wydaje mi sie kataszonku, że możesz być uczulona...większość z nas nie powinna używac perfumowanych wkładek, pamietac o osobnym reczniku do Andzeli bo ją moze uczulac wszystko:eek::eek: i czasem sobie zapodaj lactovaginal- dostaniesz te witaminki dla pipki bez recepty w aptece heheheh są świetne;-)

reklama
oo dopiero zauważyłam ten wątek:eek:
Angela - jeszcze raz: wielkie gratulacje i mnóstwo zdrowia i szczęścia dla synka, obyście wszyscy byli razem jak najszybciej i mogli się tulić nawzajem:tak:

nie martw sie oleńko to nie oznacza braku pokarmu...ja incydent mlekowy miałąm 1 raz...śniło mi sie że karmiłam i budzac sie na siusiu to zauważyłam że mam mokry cycek i podkoszulkę przy tym cycku:eek::eek::eek::eek:

a u mnie jeszcze nic nawet małego incydentu żadnego nie było..i na wizycie też pytałam to lekarz mi mówił że mam naturanie spory biust i nie koniecznie musze miec pokarm,:-(bo od początku ciazy nawet ciut ciut nie spuchły mi piersi,:zawstydzona/y::sorry:ale mówił ze byc może przed samym porodem dostanę pokarmu..dobrze by było...;-):tak:

Na początku trzeba będzie bardzo uważać, ale później można jeść już prawie wszystko (jak Bobaski będą miały jakieś pół roku)

Mi też piersi nie urosły, zresztą w pierwszej ciąży też nie rosły a mimo wszystko karmiłam. Nie ma się co stresować. Można po porodzie pić herbatki pobudzające laktację.

pojechałm do szpitala bo miałam skurcze i pobolewał mnie brzuch
jak mnie zbadali to miał juz rozwarcie na ok 1,5 cm podłączyli kroplówki blokujące dali leki ale na ktg wychodził skurcze porawiło się ale skurcze były troche słabsze i dzien przed porodem nasiliło się zakazali mi juz całkowicie wstawac a na drugi dzien miałm kroplówke i mimo to skurcze co 3 minuty jak mnie zbadali to rozwarcie było na 4 cm i szybka decyzja ze na blok porodowy miałam cc bo mały sie przekrecił i ułozył posladkowo (wczesniej był juz ułozony jak do porodu)

czemu to tak szybko nie wiem strałam sie dużo lezec i odpoczywac i nie pomogło mały sie uparł i postawił na swoim ;-)

aha, taka historia. Tak wcześnie chciał wyjść :D Najważniejsze że zdrowy i cały :):) :tak:;-):-) a ty też dochodź do siebie, to dobrze :-) buziaczki 3maj sie cieplutko

a u mnie jeszcze nic nawet małego incydentu żadnego nie było..i na wizycie też pytałam to lekarz mi mówił że mam naturanie spory biust i nie koniecznie musze miec pokarm,:-(bo od początku ciazy nawet ciut ciut nie spuchły mi piersi,:zawstydzona/y::sorry:ale mówił ze byc może przed samym porodem dostanę pokarmu..dobrze by było...;-):tak:

Oleńka nam położna na SR mówiła, że początki laktacji mogą (ale nie muszą i najczęściej nie występują) się pojawić od około 18 tygodnia ciąży. Ale niektóre kobiety dostają pokarm dopiero po porodzie. :tak:
Jest to związane z jakimś hormonem (niestety nie zapamiętałam nazwy), któy nasz organizm zaczyna w dużych ilościach produkować po porodzie i to on pobudza laktację. Więc brak "przecieków" w ciąży nie oznacza braku pokarmu w ogóle. :-D

angela_nd - ja też gratuluję, dużo zdrówka wam życzę, tobie i maleństwu :) Powiedz jeszcze w jakim szpitalu leży maluszek? Byłaś zadowolona z personelu?
Bo ja też ze Szczecina jestem.

ja też nic nie mam. nawet siary żadnej, czy jak to się nazywa ani nic.
mam nadzieje, ze po porodzie będzie normalnie, żeby było czym synka wykarmić.

reklama
Do góry