reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PCOS - jak Wy sobie z tym radzicie/poradziłyście

dzis musialam wziasc urlop na ządanie, chyba mam podrażniony zoladek od leków, bo plułam krwią w nocy i nad ranem, polecialam do rodzinnego lekarza, dał osłonę na żoładek i zleciła mi sporo badań.
mowila ze ten glucopghage powoduje wzdecia i bole brzucha, i ze w polsce branie go w ciazy nie jest popularne, ale w anglii np. bardzo.
dopiero za 3 tyg wizyta u gina na nfz. ale w razie co napiszę smsa czy zadzwonie do niego :/ chcialabym juz nie brac tego ,,świństwa,, :/ bo żoładek mnie boli

reklama
dzis musialam wziasc urlop na ządanie, chyba mam podrażniony zoladek od leków, bo plułam krwią w nocy i nad ranem, polecialam do rodzinnego lekarza, dał osłonę na żoładek i zleciła mi sporo badań.
mowila ze ten glucopghage powoduje wzdecia i bole brzucha, i ze w polsce branie go w ciazy nie jest popularne, ale w anglii np. bardzo.
dopiero za 3 tyg wizyta u gina na nfz. ale w razie co napiszę smsa czy zadzwonie do niego :/ chcialabym juz nie brac tego ,,świństwa,, :/ bo żoładek mnie boli
Ooo rany ... a nie może Ci zmienić na inny ?

O rany! Pierwszy raz słyszę o takich skutkach :( brałam glucophage i nic mi nie było. Teraz mam siofor i też jest ok. Jest jeszcze chyba metformax? Ale nie wiem czy się te tabletki jakkolwiek różnią... Siofor i glucophage wyglądają dla mnie tak samo, białe, duże, bez szczególnych osłonek. Spróbuj może len w ziarenkach zalany wrzątkiem pić? On jest taki glutowaty i osłania trochę żołądek :)

Mam nadzieję, że wszystko będzie ok [emoji9]

Sonia, 3mam kciuki :) zwłaszcza za to, żeby ten czas oczekiwania Ci szybciutko minął :)

Agawid, no nieźle [emoji16] ja dziś też skleroza, poszłam na pocztę, kupiłam kopertę i przypomniałam sobie, że nie wzięłam ze sobą dokumentu, który miałam w tej kopercie wysłać [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

colorado do ktorego tygodnia bieze się ten lek? (siofor, gluco, metformax)
Brałam na początku metformax to była tragedia, odstawilam na stałe, potem lekarz dał glucophage i było duzo lepiej, no ale w ciąży teraz strasznie mnie boli ten brzuch, może dlatego że mam mdłości, nie dobrze mi, i ten lek potęguje to bardziej :/
Ja też mam sklerozę, dziś robilam rosół specjalnie dla mojej córki i się zapomniałam i od razu zrobiłam ogórkowa.... nawet nie odlałam dla niej tego rosołu ;) zdjadła z trudem ogórkową w związku z tym ;)

jakoś powiem wam nie mam siły na codzień, leżałabym tylko

colorado do ktorego tygodnia bieze się ten lek? (siofor, gluco, metformax)
Brałam na początku metformax to była tragedia, odstawilam na stałe, potem lekarz dał glucophage i było duzo lepiej, no ale w ciąży teraz strasznie mnie boli ten brzuch, może dlatego że mam mdłości, nie dobrze mi, i ten lek potęguje to bardziej :/
Ja też mam sklerozę, dziś robilam rosół specjalnie dla mojej córki i się zapomniałam i od razu zrobiłam ogórkowa.... nawet nie odlałam dla niej tego rosołu ;) zdjadła z trudem ogórkową w związku z tym ;)

jakoś powiem wam nie mam siły na codzień, leżałabym tylko
To zależy od lekarza. Teoretycznie w Polsce jest zalecenie odstawić metforminę w ciąży, bo nie jest dopuszczony u nas jako lek dla ciężarnych. Ale mi utrzymują dalej metforminę, wynikami będą się kierować.

Jak Ci bardzo szkodzi, to powiedz lekarzowi, pewnie odstawi. Bo nie ma sensu brać, żeby jeszcze jakiś wrzodów się nabawić...

Zmęczenie to rzecz normalna teraz, odpoczywaj ile potrzebujesz, nie miej wyrzutów :) potem to mija, mi już od tygodnia jest lepiej [emoji4]

8une3e3kck8m6mea.png

a rozumiem :) no jutro planuje isc na badania krwii internistka mi zleciła. ciekawa jestem jak wyjdą.
Noszę sie z zamiarem aby powiedziec pracodawcy, jutro zaczynam 8 tydzien... nie wiem czy jeszcze poczekać do wizyty 21 lutego czy juz jutro powiedziec... powiedzialabym ze moja piątkowa niedyspozycja spowodowana była iż okazało się ze jestem w ciązy. o coś w tym stylu.

a rozumiem :) no jutro planuje isc na badania krwii internistka mi zleciła. ciekawa jestem jak wyjdą.
Noszę sie z zamiarem aby powiedziec pracodawcy, jutro zaczynam 8 tydzien... nie wiem czy jeszcze poczekać do wizyty 21 lutego czy juz jutro powiedziec... powiedzialabym ze moja piątkowa niedyspozycja spowodowana była iż okazało się ze jestem w ciązy. o coś w tym stylu.

To zależy od Twojego podejścia, kiedy powiesz. Każda ma inne zdanie w tym temacie :) Jeśli nie masz paraliżującej obawy pt: a co będzie, jak tfu tfu poronię, a pracodawca będzie wiedział?, to mów :)

A jak się masz?

Hej Dziewczyny.wracam od prof. Endometrium 13.6 w 24dc. Owulacje miałam bez wspomagania. Cykl naturalny,pierwszy od dawna. Dziś zaczęły się plamienia. ProF sprawdził i nic złego się nie dzieje. Progesteron prawidłowy. Zobaczymy co będzie dalej.

reklama
Do góry