reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PCOS - jak Wy sobie z tym radzicie/poradziłyście

Agawid, ja bym leciała do apteki po test ciążowy :)

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Boje się ... juz mało nie zeszłam na zawał przez ten owu test. Zrobilam tak zeby sie nie kurzyl. I z reszta w nastepnym cyklu mialam dac sobie siana z testami owu temp i sluzem.Kurcze co jest grane.

Ponoć przy ciąży testy owu też wychodzą pozytywnie. Ale sama nigdy ani jednego takiego testu nie robiłam.

Najlepiej zrobić test ciążowy, jak będzie negatywny, to powtórzyć jeszcze w ok. 14 dniu po owulacji :)

8une3e3kck8m6mea.png

Ponoć przy ciąży testy owu też wychodzą pozytywnie. Ale sama nigdy ani jednego takiego testu nie robiłam.

Najlepiej zrobić test ciążowy, jak będzie negatywny, to powtórzyć jeszcze w ok. 14 dniu po owulacji :)

8une3e3kck8m6mea.png
Tak zrobię. Nie wiedzialam ze owu mogą coś pokazać poza owulacja. Zaskoczyly mnie bardzo 2 kreski. Wole sie nie grzac bo potem bede ryczec. Musze ztobic ciazowy. Dzięki :-)

hej,

Paulinka witam i ja ;)
agawid ja nigdy nie mialam doczynienie z tymi testami, ale też czekam z niecierpliwością co pokaze test ciążowy ;)

Ja odebralam swoje wyniki krwii, i moja internistka spec. diabetolog twierdzi ze mam niedocukrzenie, abym skonsultowala kontynuowanie glucopgagu z ginem, i mam mierzyc cukier glukometr mi dała.
bo ja np rano mam tak ze po tym leku mi słabo bardzo jest, a jeszcze wczesniej bralam go przed wyjsciem do pracy, to w autobusie myslalam ze sie przewrocę

hej,

Paulinka witam i ja ;)
agawid ja nigdy nie mialam doczynienie z tymi testami, ale też czekam z niecierpliwością co pokaze test ciążowy ;)

Ja odebralam swoje wyniki krwii, i moja internistka spec. diabetolog twierdzi ze mam niedocukrzenie, abym skonsultowala kontynuowanie glucopgagu z ginem, i mam mierzyc cukier glukometr mi dała.
bo ja np rano mam tak ze po tym leku mi słabo bardzo jest, a jeszcze wczesniej bralam go przed wyjsciem do pracy, to w autobusie myslalam ze sie przewrocę
To musisz uważać i jeść coś solidnego zaraz po wstaniu. Pewnie odstawią Ci metforminę :)

8une3e3kck8m6mea.png

Colorado zgdłaś ;) skontaktowalam sie ze swoim ginekologiem kazal odstawic stopniowo juz ten glucopghage
Spadki cukru, zwłaszcza w nocy, są niebezpieczne dla malucha... Dlatego mi lekarz kazał się nadzorować, badać i obserwować. Póki cukier działa mi ok, a w zasadzie nie spada poniżej sensownych wartości, to mam brać dalej :) badaj też na wszelki wypadek mocz. Nie pamiętam tylko co jest oznaką, że się je zbyt rzadko lub zbyt mało i maluszek głoduje... Chyba ketony w moczu? Yhh ta skleroza.

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Niestety dostałam ... wczoraj podczas brania luteiny :(( Od jutra znów clo... Mąż zastanawia się, czy nie zrobić też sobie badań.

Do góry