reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PCOS - jak Wy sobie z tym radzicie/poradziłyście

reklama
Nie słyszałam o tym ;-)

Zastrzyki z gonal f, stymuluje do wzrostu pęcherzyków oraz ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. Gonal używa się również podczas stymulacji do in vitro dlatego stosuje się go bardzo delikatnie i w bardzo ciężkich przypadkach kiedy nic innego nie działa. Zaczyna się od małych jednostek 12,5 i pomału dodaje się kolejne (25j, 37,5, 50j i tak dalej) ja doszłam do 100j ale po hiperstymulacji gdzie urosło 3 i więcej pęcherzyków, doktor wybrała 87,5 na zmianę z 100j i się sprawdza ( jeden dzień 87,5 następnego dnia 100j. Od 3cykli owu między 15 a 20dc gdzie na początku bywało ze owu była po 40dc albo nie było wcale. Także jest to codzienne kłócie w brzuch aż do owu i potem jeden zastrzyk na pęknięcie i działanie. Potem 2 tyg czekania.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Zastrzyki z gonal f, stymuluje do wzrostu pęcherzyków oraz ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. Gonal używa się również podczas stymulacji do in vitro dlatego stosuje się go bardzo delikatnie i w bardzo ciężkich przypadkach kiedy nic innego nie działa. Zaczyna się od małych jednostek 12,5 i pomału dodaje się kolejne (25j, 37,5, 50j i tak dalej) ja doszłam do 100j ale po hiperstymulacji gdzie urosło 3 i więcej pęcherzyków, doktor wybrała 87,5 na zmianę z 100j i się sprawdza ( jeden dzień 87,5 następnego dnia 100j. Od 3cykli owu między 15 a 20dc gdzie na początku bywało ze owu była po 40dc albo nie było wcale. Także jest to codzienne kłócie w brzuch aż do owu i potem jeden zastrzyk na pęknięcie i działanie. Potem 2 tyg czekania.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuje za odpowiedź! :-)

Witam się w pierwszym dniu drugiego opakowania tabletek anty jeszcze miesiąc i zaczynamy działać mam nadzieję że po tym leczeniu tabletki wystarcza a co u was są jakieś dobre wiadomości

reklama
Hej :-) od rana mam dzień świstaka :-D do pracy poszłam wg starego planu lekcji i przypadkiem nie poszłam na lekcje z gimnazjum...kolezanka wyrwała mnie ze snu :-D szybka ogarniawa, taxi i w drogę. Ciekawe czy to koniec niespodzianek

Do góry