reklama
Artemida90
Fanka BB :)
Zaczynam w grudniu. Najpierw musimy wywołać @ bo 6vtygodni minęło od straty. I zaczynam brać clarzole. Ale pierwsze stymulacja może nie przynieś wyczekawinych rezultatów
U mnie po poronieniu pierwszy cykl stymulowany i urosło 6 pęcherzyków na zastrzykach wiec to loteria [emoji4]
Wszystko możliwe ale liczę dopiero na drugi cykl tak jak przed ciąża udało się dopiero w drugim cyklu.U mnie po poronieniu pierwszy cykl stymulowany i urosło 6 pęcherzyków na zastrzykach wiec to loteria [emoji4]
Witam,po 2 latach starań zmieniłam lekarza na ginekologa-endokrynologa i moja Pani ginekolog podejrzewa u mnie PCO,odebrałam dziś wyniki czy któraś z Was mogłaby mi pomóc.Badanie zrobiłam według zaleceń pani doktor czyli w 2 dniu cyklu TSH 2,17 norma 0,27-4,20 a LH 5,78 norma 2,4-12,6.Wiem że trzeba jakoś porównać TSH i LH ale nie mam pojęcia czy mój wynik wskazuje na PCO.Dziękuję za pomoc.
@pg92 porownuje sie fsh do lh. Tsh nie ma z tym nic wspolnego. Jest wazna, bo to hormon tarczycy, ale fsh i lh to hormony cyklu. Zaburzony ich stosunek moze wplywac na owulacje. A do pelnego obrazu psos potrzeba jeszcze estradiolu, testosteronu i innych. No i oczywiscie obrazu jajnikow na usg
O super dziękuję,na wyniki estradiolu muszę jeszcze poczekać,na USG widać że prawy jajnik jest powiększony i ma pęcherzyki dlatego pani doktor podejrzewa PCO.Dziękuję za pomoc@pg92 porownuje sie fsh do lh. Tsh nie ma z tym nic wspolnego. Jest wazna, bo to hormon tarczycy, ale fsh i lh to hormony cyklu. Zaburzony ich stosunek moze wplywac na owulacje. A do pelnego obrazu psos potrzeba jeszcze estradiolu, testosteronu i innych. No i oczywiscie obrazu jajnikow na usg
@pg92 jeśli jest sporo pęcherzyków i w ciągu dwóch tygodni nie urosną ani nie pękną i to wiadomo zobaczymy się podczas usg to będziesz miała pcos.
Jeszcze warto by sprawdzić prolaktyne bo ona też potrafi zablokować owulacje.
Ale nie martw się z pco można zajść w ciążę tylko trzeba trochę czasu i kilku stymulacji jajnikow.
Ale nie martw się z pco można zajść w ciążę tylko trzeba trochę czasu i kilku stymulacji jajnikow.
Prolaktyne mam za wysoką,w połowie cyklu mam się pokazać i będziemy sprawdzać owulacje zobaczymy co wyjdzie.@pg92 jeśli jest sporo pęcherzyków i w ciągu dwóch tygodni nie urosną ani nie pękną i to wiadomo zobaczymy się podczas usg to będziesz miała pcos.
reklama
A regularnie miesiaczkujesz?Prolaktyne mam za wysoką,w połowie cyklu mam się pokazać i będziemy sprawdzać owulacje zobaczymy co wyjdzie.