ZwariowanaSol
Fanka BB :)
@Destino nie wiem czy gdzieś tam doczytałaś, u mnie już wszystkiego próbowali i w PL i w UK, i na dodatek to nie decyzja lekarza, tylko moja, ja już po prostu mam dosyć. Dzieci mam, więcej nie chcę rodzić, eksperymentowanie z kolejnymi lekami mi już bokiem wychodzi. To ja musiałam przekonywać lekarza żeby się zgodził. Musiałam mieć opinię psychologa że jestem normalna i że nie będę żałowała tej decyzji. Lekarz mi pół godziny lamentował jakie mogą być skutki uboczne operacji - to mu na koniec dałam papiery od psychologa, stwierdziłam że po wyjściu z gabinetu równie dobrze może mnie samochód potrącić i że nie zmienię decyzji - chcę mieć ten zabieg Poddał się i zgodził. I nadal czekam na termin... po 27 listopada będę dzwonić się przypomnieć, bo podobno czasami robią tak, że przez pół roku nie ustalają terminu, żeby kobitka zdanie zmieniła.. :/@ZwariowanaSol pytam, bo moze nie sprobowali wszystkich lekow i od razu chca ciac? Wiem jak trudno o lekarza, ktory zna sie na rzeczy, a nie eksperymentuje. U mnie tez nie zaczelo sie od drog rodnych, a od wiezadel, potem jelit i dopiero od kilku lat wlazi na narzady rodne, a bol nieziemski. A probowalas diety, wyciszac estrogen, podniesc progesteron? Mi w ten sposob wyciszyly sie ogniska na wiezadlach i moglam zaczac chodzic. Ja tez niedlugo nie bede oponowac, jak mi beda chcieli wyciac macice, bo juz do polowy zezarta. Urodze dzieci i ok. Tylko fakt, ze cie otworza tez wcale dobry nie jest, bo rozsieja cholerstwo po calej otrzewnej. Endomende mozna miec nawet w plucach czy w mozgu. Powinni sprawdzic, ze tak powiem na sucho, czy zareagujesz na wyciszony cykl zanim wszystko usuna. Teraz naprawde jest duzo mozliwosci. Moze pogadaj jeszcze z lekarzem. Mialas moze depoprowere 150? U mnie 7 cykli starczylo by stanac na nogi. Pierwsza dawke dostalam 200. Jak dzis pamietam, jak drzala kazda komorka w ciele z bolu a pielegniarka prosila, bym sie rozluznila do zastrzyku. Tylko jak, jak cale cialo spiete. Jest jeszcze jeden drozszy lek. Nazwy niecpamietam, ktory wprowadza w stan ciazy urojonej. Dziala na przysadke mozgowa. Te wszystkie leki wylaczaja estrogen a podnosza progesteron. Moze choc warto wyciszyc diabla przed zabiegiem, by nie zrobili ci wiekszej szkody? To tylko sugestie. Lekarzem nie jestem, ale wiem jakie to trudne, jak sie zyga z bolu i doslownie chodzi po scianach a przeciwbolowe nie dzialaja. U mnie doraznie sprawdzil sie nimesil rozpuszczalny w wodzie i oczywiscie ostre leczenie stanu zapalnego
Na mnie Nimesil już nie działa, ani ketonal... czasami jeszcze pyralgina w końskiej dawce pomaga (do 9 tabletek na dobę), ale potem przez tydzień leki na wątrobę muszę brać Jestem technikiem farmacji - mam świadomość ryzyka przedawkowania Ale jak muszę iść zaprowadzić dzieci do szkoły i odebrać to muszę być w stanie chodzić i być przytomna.
Ostatni cykl miałam o dziwo spokojny... 5 dni.. w tym 3 dni bardziej plamienia niż krwawienia, ale 3-ci dzień cyklu chciał mnie zabić - może organizm chciał mi prezent zrobić i ścisnąć 5 dni w 1... podpaski co 30 min zmieniałam, na serio myślałam żeby do szpitala jechać. A na wieczór się uspokoiło... Nie wiem co to było, ale że nie zdychałam i tylko dwa razy przeciwbólowe wzięłam, to stwierdziłam że nie chcę wnikać - żeby nie zapeszyć może kolejny też będzie taki... tfu tfu odpukać
Diety... ciągle jestem na diecie bo przez leki na alergię tyję (w ciągu roku z 74 na 92) ... na dodatek nie mam woreczka więc tłuste, ciężkostrawne, wzdymające, słodycze, mleczne - odpadają :/ Właśnie sobie uświadomiłam że z przyjemności jedzenia to już mi nic nie zostało :/ Zaczynam łapać depresję jak zaczynam sobie wyliczać jak spierdzielone mam zdrowie i życie przez to wszytko :/ Idę posprzątać coś i odmóżdżyć się zanim serio popadnę w deprechę :/