reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PCOS - jak Wy sobie z tym radzicie/poradziłyście

reklama
Zaczęłam brać duphaston na wywołanie @. Niedziela mija dobrze ale jutro już do pracy na pierwszą zmianę więc o 4 muszę wstac

A jak tam sie maja przyszle mamusie?? Dziewczyny... napiszcie jak tam ciaza u was przebiega :-)
U mnie juz 25+3.
Bez mdlosci, dzis zauwazylam ze nogi mi spuchly ale chyba za malo pije wody i za duzo robie (przeprowadzamy sie ) i zmeczenie organizmu.

Spodziewamy sie corci :)
Hejka... :-) Jest tu kto?? Jak tam wam mija niedziela?? Jak tam nasze zafasolkowane??
Jestem jestem w trakcie przeprowadzki takze nadrabiam forum :D
Zaczęłam brać duphaston na wywołanie @. Niedziela mija dobrze ale jutro już do pracy na pierwszą zmianę więc o 4 muszę wstac
U mnie duphaston spowodowal ze jesyem w ciąży.
10 dni brania tabletek i okres byl, a wtedy 10 tabletek +3 dni czekania i nic.... i test pozytywny!

@Kasienka 862 wstawione wyniki zdecydowanie pokazuja na brak owulacji w tym cyklu. Lh w 2 dniu cyklu musi byc nie tylko w normie, ale tez musi byc nizsza niz fsh by zapowiadala sie owulacja. W takim ukladzie mozesz miec problem z miesiaczkowaniem. Zdecydowaniecpotrzebujesz dobrego lekarza

U mnie pęcherzyki nie pękają więc mam zastrzyk z ovitrelle aby pękły i wtedy u mnie normalnie owulacja występuje
Ja nawet nie wiedzialam czy pekaja czy nie ;)
Raz lekarz okreslil kilka miesiecy wczesniej ze mam pecherzyk 13 mm i nic z tego nie bedzie

Nie zdazylam zrobic ani jednego monitoringu, odwolalam klinike leczenia niepłodności bo ja sie staralam a wtedy narzeczony nawet nasienia nie chcial zbadac, woec wszystko rzucilam

Ja nawet nie wiedzialam czy pekaja czy nie ;)
Raz lekarz okreslil kilka miesiecy wczesniej ze mam pecherzyk 13 mm i nic z tego nie bedzie

Nie zdazylam zrobic ani jednego monitoringu, odwolalam klinike leczenia niepłodności bo ja sie staralam a wtedy narzeczony nawet nasienia nie chcial zbadac, woec wszystko rzucilam
I się udało się. U mnie na razie badam się ja. Mąż nie. Bo jeśli było smcos u niego to zarodek by nie rozwijał a tutaj wszystko było ok tylko serduszko przestało bić. Czekam teraz na wyniki trombofili i zaczynam starania w tym miesiącu

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Was w poniedzialkowe popoludnie :-) Jak tam sie czujecie?? Ja jestem po wizycie u lekarza.. Mam juz wyniki krzywej cukrowej.. Oto one.. :
GLUKOZA na czczo 109. Insulina 14.53
GLUKOZA po 1h 145 Insulina 188.4
GLUKOZA po 2 h 102 Insulina 60.31

No i przepisala mi Pani dr Glucophage500mg. Po miesiacu mam brac z dawka 750 a na trzeci mc 1000 mg. Zdziwila sie ze mam takie wyniki.. Mowila ze sa zle.. ze najpierw ureguluje mi cukier a potem bedziemy regulowac reszte.. I nie wiem co z tymi wynikami nie tak...
Poradzicie cos?? Bralyscie te tabletki?? O tym Pcos nic konkretnego mi nie mowila... tyle tylko ze te wszystkie hormony sa ze soba powiazane.. te na tarczyce.. ta glukoza i inne... Przestraszyla mnie...
Zadnych innych tabletek mi nie przepisala..nic na owu itd.. nie wiem czy sie nie skierowac o porade do swojego gina.. no .. moze z wyjatkiem tego abym brala kwas foliowy z metyfolianem..

Ostatnia edycja:
Do góry