reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PCOS - jak Wy sobie z tym radzicie/poradziłyście

reklama
Ostatnio wyczytałam w naukowej prasie ze inozytol to jest wit b8. 4000mg stosuje się u kobiet z PCOS. Ma udowodnione działanie. Te wszystkie miositogyn ovarin itp mają mio inozytol. Kosztują majątek w porównaniu do samego inozytolu w postaci wit b8.
Dokładnie, ten mio inozytol wydaje się być mocno przydatny :) w tych suplach jest on faktycznie droższy, ale masz tam jeszcze inne uzuoelnianace witaminy, często cinne witaminu z grupy b i kwas foliowy :)

Tu w Holandii nie dają tego. Nawet nie biorą pod uwagę podawania go podczas ciąży [emoji45] mam trochę z polski duphastonu ale nie tyle żeby w każdym cyklu brać. Zostawiam na czas ciąży
To zastanów się może czy nie skombinować przy okazji progesteronu, bo z krótką fazą lutealną to może być ciężko coś zdziałać ... Wiem, że jest też krem progesteronowy, zamawiałam z uk :) wciera się go w brzucho, udo, gdzie więcej tłuszczyku jest. Minus taki tylko, że ciężko go sensownie dawkować.

To zastanów się może czy nie skombinować przy okazji progesteronu, bo z krótką fazą lutealną to może być ciężko coś zdziałać ... Wiem, że jest też krem progesteronowy, zamawiałam z uk :) wciera się go w brzucho, udo, gdzie więcej tłuszczyku jest. Minus taki tylko, że ciężko go sensownie dawkować.

No trochę ciężko w Polsce bo do lekarza już tam nie chodzę bo nie płace składek. Zostaje mi prywatnie a w pl jestem może 2 razy w roku. I ostatnio miałam problem bo lekarz mógł zapisać max 3op a w aptece nie mieli tyle na miejscu i przepadło bo na drugi dzień wyjazd.

No trochę ciężko w Polsce bo do lekarza już tam nie chodzę bo nie płace składek. Zostaje mi prywatnie a w pl jestem może 2 razy w roku. I ostatnio miałam problem bo lekarz mógł zapisać max 3op a w aptece nie mieli tyle na miejscu i przepadło bo na drugi dzień wyjazd.
Arte.. przykro mi :(

Nikt nie moze pojsc prywatnie po recepte dla Ciebie? Wykupic i wyslac?

Biorę te wit osobno. Wit B6 wit b8 pregne
No to chyba na jedno wychodzi :) podczas starań gin powiedział, żebym brała ovarin zamiast tych witamin ciążowych + olej z wiesiołka. Z tym, że był taki czas, gdzie z jakiegoś powodu ovarinu nie mogłam dostać to sięgałam po inne zamienniki, ale one akurat drożej wychodziły [emoji16] ale jak nie było, to już nie marudziłam, tylko brałam te inne ;)

Dziewczyny wg mojej endo nie mam pco bo wynik estradiolu nie wskazuje na policystyczne jajniki tymbardziej ze ostatnio powiedziala ze jeden jajnik na pewno nie jest policystyczny.

Glukoza ponad nirme i dostalam leki na lekka cukrzyce. Mam wprowadzić dietę jak przy cukrzycy.
Jak nie zajde w ciaze przy tych lekach w ciaze to powtorzyc tsh i przyjsc ponownie.

Za tydzien to konsultuje z endo-gin

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny wg mojej endo nie mam pco bo wynik estradiolu nie wskazuje na policystyczne jajniki tymbardziej ze ostatnio powiedziala ze jeden jajnik na pewno nie jest policystyczny.

Glukoza ponad nirme i dostalam leki na lekka cukrzyce. Mam wprowadzić dietę jak przy cukrzycy.
Jak nie zajde w ciaze przy tych lekach w ciaze to powtorzyc tsh i przyjsc ponownie.

Za tydzien to konsultuje z endo-gin
No jedeb lekarz powie, że masz pcos, a drugi powie, że jednak nie. Pewnie dostałaś metforminę?

Ona plus dieta jest tak czy siak dobrym pomysłem :)

Do góry