Stokrotenka23
Fanka BB :)
TakNo jedeb lekarz powie, że masz pcos, a drugi powie, że jednak nie. Pewnie dostałaś metforminę?
Ona plus dieta jest tak czy siak dobrym pomysłem
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
TakNo jedeb lekarz powie, że masz pcos, a drugi powie, że jednak nie. Pewnie dostałaś metforminę?
Ona plus dieta jest tak czy siak dobrym pomysłem
No właśnie pcos jest o tyle nieszczęśliwą diagnozą, że w sumie obojętne, czy ją stwierdzą, czy nie, to i tak nieszczególnie da się to "wyleczyć". W sumie mam kilka koleżanek ze zdiagnizowanym pcos i żadna nie ma tego typu problemów co ja, a też mam niby pcos [emoji23] takie schorzenie widmo, chyba po to, żeby mieli jaki kod wpisać w kartotekę [emoji14]U mnie też nie ma pcos wg 4 lekarzy a 1 się upiera ze mam... mogę sobie wybrać czy mam czy nie w sumie to już mi obojętne. tak czy siak ciąży brak.
Pcos to nie tylko sznur pereł u mnie w obrazie usg jajniki zawsze normalnie wyglądały, na podstawie pozostałych badań i objawów postawiono diagnozę pcos...Wasi ginekolodzy nie pokazują wam na monitorze jajników/ macicy/ endometrium?
Mnie jaki laikowi nikt nie musiał zbytnio tłumaczyć i pokazywać sznur tych moich korali osiadajacych na jajnikach... to widać przecież od razu ... nie rozumiem jak można powiedzieć albo masz PCOS albo nie masz... każdy jajnik na którym jest powyżej 12 widocznych jajeczek to PCOS.