reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PCOS - jak Wy sobie z tym radzicie/poradziłyście

reklama
U mnie też nie ma pcos wg 4 lekarzy a 1 się upiera ze mam... mogę sobie wybrać czy mam czy nie :-D w sumie to już mi obojętne. tak czy siak ciąży brak.

U mnie też nie ma pcos wg 4 lekarzy a 1 się upiera ze mam... mogę sobie wybrać czy mam czy nie :-D w sumie to już mi obojętne. tak czy siak ciąży brak.
No właśnie pcos jest o tyle nieszczęśliwą diagnozą, że w sumie obojętne, czy ją stwierdzą, czy nie, to i tak nieszczególnie da się to "wyleczyć". W sumie mam kilka koleżanek ze zdiagnizowanym pcos i żadna nie ma tego typu problemów co ja, a też mam niby pcos [emoji23] takie schorzenie widmo, chyba po to, żeby mieli jaki kod wpisać w kartotekę [emoji14]

Wasi ginekolodzy nie pokazują wam na monitorze jajników/ macicy/ endometrium?
Mnie jaki laikowi nikt nie musiał zbytnio tłumaczyć i pokazywać sznur tych moich korali osiadajacych na jajnikach... to widać przecież od razu ... nie rozumiem jak można powiedzieć albo masz PCOS albo nie masz... każdy jajnik na którym jest powyżej 12 widocznych jajeczek to PCOS.

Agawid nie mow tak, ze się nie udaje iui ... bo mnie się udało za pierwszym razem ... ba, nawet naturalnie się udało tylko przy stymulacji ... i co? I dupa. Muszę szukać dalej ... od mutacji mthfr po kariotypy i inne zespoły antyfosfolipidowe ... [emoji17][emoji17][emoji17]

Wasi ginekolodzy nie pokazują wam na monitorze jajników/ macicy/ endometrium?
Mnie jaki laikowi nikt nie musiał zbytnio tłumaczyć i pokazywać sznur tych moich korali osiadajacych na jajnikach... to widać przecież od razu ... nie rozumiem jak można powiedzieć albo masz PCOS albo nie masz... każdy jajnik na którym jest powyżej 12 widocznych jajeczek to PCOS.
Pcos to nie tylko sznur pereł ;) u mnie w obrazie usg jajniki zawsze normalnie wyglądały, na podstawie pozostałych badań i objawów postawiono diagnozę pcos...

U mnie też nie ma sznura pereł ;-) pcos ma dużo więcej objawów. Jest nawet podział na grupy. Jeśli masz 2 z pośród wszystkich to można mówić o pcos.
Za sukces iui uważam utrzymana ciążę. Do tego przeciez dazy ten zabieg. Szansa procentowa na zajście w ciaze jest niezbyt wysoka tak mówią badania naukowe. Moja się nie udała i wśród ludzi których znam też sukcesu nie było. Mam więc prawo do negowania skuteczności :-)

Od wczoraj jade na siforze. Ciekawe czy cos poradzi jakos pomoze.
Bylam wczoraj na usg.
Juz mialam nadzieje ze moze duphaston jakos mi pomogl i nie ma pco.. no ale sie zawiodlam.. taka glupia ja [emoji55]

Cześć dziewczyny. Ja dziś mam zły dzień, bo przyszedł @. Ten cykl miałam nietypowy, bo ok 20 d.c miałam mocne kłucia i bóle, okres mi sie spóźniał 3 dni(a zawsze miałam jak w zegarku po tych lekach), więc cichą nadzieję miałam, że może jednak, a tu znowu lipa ;( Ciekawa jestem kiedy się uda i czy w ogóle się uda. Jutro zaczynam 4 cykl z clo

reklama
Do góry