reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pazdziernikóweczki - ile już przytyłyscie?

To tak naprawdę nie jest dieta, tylko sposób na życie. Stosujesz cały czas. Efekty odchudzania, nie sa widoczne jak w przypadku diet - cud, ale u mnie przynajmniej bez efektu jojo (chyba że ciąże za takowy uznamy).
Żeby byc do końca w temaci, to należałoby jejść produkty organiczne (wypuszczone zreszta pod szyldem Montigniaca), ale to straszna kasa, a wybór u nas mały. W Bomi, dostaniesz makarony, płatki, powidła, kawa, herbata, ciasteczka - przegryzaki itp.
Za sam makaron płacisz ok 28 zł za paczkę,
Powidła (zresztą niezłe) 17 zł za słoik.
Można samemu pilnować wszystkiego, ale trzeba zmienić skład przypraw w kuchni, olej i nawyki przede wszystkim. To fajne bo się dobrze po tym czujesz.

reklama
to fakt małgosiu u mnie po zastowaniu tej diety zniknął problem wzdęć i zgagi! ale ja nie umiem tak jeść na dłuższą metę :(

Generalnie nie jest żle, ale wystarczy, że pojedziemy do Zakopca i dietę szlag trafia. Zimą tez jest gorzej. Ale staram się.

Od wczoraj nic nie robię tylko czytam o tej metodzie Montignaca ;) Jeszcze nie dokońca wszystko rozumiem ... np. niełącznie tłuszczów z węglowodanami ...

Ja zakładałam, że po ciąży będę stosować dietę rozdzielną, w sumie sporo pokrywa się z Montignaciem, ale też są rozbieżności ... chyba najlepszy będzie złoty środek, trochę z jednej diety, trochę z drugiej :laugh: :laugh: :laugh:

Tam jest wiele, takich ułatwiaczy w chudnięciu. Np. stosowanie do sałat oleju lnianego, do smażenia zrestą też. Dobrze jest na pewnym etapie jejśc ryby i to od samego rańca. Najgorzej z kawą i herbatą. Woda, soki wyciskane, lub tłoczone na zimno (nie można kartonów). Sporo czasu trzeba spędzić na czytaniu składu produktów spożywczych

NADEJSZLA WIEKOPOMNA CHWILA!
WLAZŁAM W PIERWSZE SPODNIE SPRZED CIĄZY... CO PRAWDA PRZEDTEM BYŁY ZA LUŹNE, ALE NA DOBRY POCZĄTEK JUŻ JEST! ;D

Efunia ja tez na razie wbijam sie wbardzo luzne spodnie sprzed ciazy, niewiem dlaczego bo w sumie nie jem tak duzo, ruszam sie sporo do starej wagi zostalo mi jeszcze 3 kg :mad:. Moze mi sie bioda troche rozeszly?

A kiedy one sie "zejda"? ??? Zaczynam ciwczyc po swietach nie wiem czy to wplynie na biodra, ale mam nadzieej, ze na miesnie brzucha tak. ;D

reklama
Do góry