reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe skarby :)

Ja też nie słyszałam o tym soku malinowym...........
Magda - słodziak ten psiak.Uwielbiam takie małe czworonogi:-)

reklama
Dziewczyny mam pytanie - będziecie posyłać dzieci do szkoły od 6 lat ?
Piszę oczywiście o 4 latkach .
My Nikolę poślemy od 7 lat. Intelektualnie z pewnością by sobie poradziła , ale emocjonalnie - mam wątpliwości .

Witam nowa mame :)))

Magda u nas szkola obowiazkowa od 6 lat :))) takze u nas idzie mala.

Ania jak samopoczucie???

Sandra o jeju ja nie slyszalam nidy o tym soku! ale dobrze ze nic zlego sie nie stalo! :)

Witam,

neska11 witaj w naszym gronie

Magda - my raczej poslemy jako 6-latka. Mamy zamiar od wrzesnia zaczac przerabac z nia program zerowk w domu, zobaczymy jak intelektualne sobie poradzi, ale obecnie mysle, ze bez problemow, a emocjonalnie... Coz, mysle, ze jako 7-latka bedzie miala podobne odczucia, bo u niej zawsze jest problem ze zmana srodowiska.

Ja o soku uslyszalam od farmaceutki, gdy kupowalam Lipomal na goraczke, dwa miesiace temu, nie rozwijalam tematu, bardziej interesowalo mnie zbicie 39 stopniowej goraczki. Teraz temat do mnie wrocil i juz wiem, ze z napojami malionwymi w ciazy ostroznie.

Pozdrawiam,

Dziękuje za miłe przyjęcie:-)
Ja ostatnio właśnie zastanawiałam się czy posłać małego wcześniej, ale doszłam do wniosku, że raczej nie. Jakoś tak mi się wydaje, że to jeszcze maluszek będzie, nie chciałabym mu zabrać tego roku w domciu z mamunią:-D.
A wasze pociechy znają już litery czy cyfry? Mój dodaje i odejmuje, literki zna i literuję słowa z tym że nie wie jeszcze co czyta :-D

Witaj Neska!

My Michasia puszczamy od 7 roku zycia. Nie widze potrzeby zeby mu to dziecinstwo skracac. Wszyscy rodzice dzieci z jego grupy w przedszkolu tez postanowili tak samo wiec zerowke bedzie mial w przedszkolu z dziecmi ktore zna.
Co do postepow to literki i cyferki zna wszystkie ale na zasadzie symboli. Kazal sobie kupic elementarz i przed snem z tata oglada literki ale o czytaniu nie ma mowy a my tez go specjalnie nie uczymy. Wydaje mi sie ze to i tak za duzo na czterolatka..

Ja również witam nową mamę :-)

My Damiana również dajemy od 7 lat.
Niestety nie widzę szans żeby wcześniej usiedział spokojnie w ławce.Dlatego niech ma jeszcze trochę czasu dla siebie.Cyferki i literki kojarzy ale do czytania jeszcze mu daleko.
Ja w sumie czuje się dobrze oprócz tego, że dopadło mnie jakieś przeziębienie.
Dzisiaj się na kolacje potraktuje się czosnkiem może trochę pomoże.

Pozdrowionka :-)

reklama
Nie ma co porównywać osiągnięć dzieci w tym wieku , na wszystko przyjdzie czas. Niuśka już od dawna czyta , ma do tego smykałkę , (zapewne po tatusiu - w szkole przezywali go Geniusz Eugeniusz ), ale za grosz nie potrafi rysować , wszystko jakieś do siebie nie podobne . Pewnie potrzebuje więcej czasu na wprawienie ręki.
Nigdy nie zmuszałam jej do nauki czegokolwiek -czytania ,rysowania , pisania itp jeśli ją coś zainteresuje to sama łazi za nami i się dopytuje.

Cholera mam problem z zalogowaniem się na swoją pocztę :wściekła/y: Pyta się mnie o użytkownika ??? zawsze i wszędzie wpisuję swoje panieńskie nazwisko , a mi teraz nie wchodzi :no: Nie wiem co jest grane ? Głupie no !

Do góry