reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe skarby :)

Nie, nie chciałam żeby to tak zabrzmiało,że się chwale co mój syn umie i jaki on to mądry:sorry2::zawstydzona/y:
Byłam po prostu ciekawa, jak to jest z tymi dzieciakami w tym wieku, o tym że nie ma co porównywać to święta racja.Jeden lepszy w tym drugi w tamtym:tak:

reklama
witam

no tak kazde dziecko indywidualne jest :)
moja mala umie napisac swoje imie, a takze mama tata babcia etc :) ale ja jej tego nigdy nie uczylam tylko szkola :)))) widac ze bardzo to lubi i ciagnie ja do tego i podobnie jak u Magdy jak cos chce wiedziec to chodzi za nami i pyta a jak to sie pisze a co to jest :))))

pogoda paskudna.

wczoraj wzielam sie ostro za pakowanie i sprzatanie i dzisiaj przymusowe lezenie, dostalam boli i skurczy. eh byle do piatku :)))

Neska , ale właśnie masz się chwalić ! Masz wychwalać swego syna , bo przecież dla Ciebie jest najmądrzejszy , najpiękniejszy i najzdolniejszy ! Masz tu prawo być z niego dumna i masz prawo na niego ponarzekać :tak:
Chodziło mi o to , aby nie popadać w popłoch jeśli dziecko koleżanki maluje konie jak żywe , a nasze jakieś pokraki ;-)

Niuśka nadal ma problem z rozstaniem ze mną rano w przedszkolu ! Wyje ,przytula się, całuje mnie

O matko Moniaa , uważaj na siebie ! Niech maluch jeszcze posiedzi w brzuchu spokojnie :tak:

A co będzie w piątek - przeprowadzka ?

Witam,

dawno mnie tu nie było więc przede wszystkim
Aniu serdeczne gratulacje, że wreszcie się udało.
Magda - pies jest boski :)
Neska - witam nową mamę, daaaawno tu nikt nowy nie zaglądał wiec chętnie pogadamy:)

Co do przedszkola podzielam zdanie Moniki - Mati będzie chodził do zerówki w przedszkolu z kolegami, choć podobno na naszym osiedlu szkoła jest przystosowana dla maluchów.W tym roku jeden rodzic z naszego przedszkola zadeklarował że dziecko będzie chodzić do zerówki w szkole. Ja nie boję się że sobie nie poradzi z nauką ale boję się kontaktu ze starszymi dzieciakami.

Co do rysowania - jest fatalnie :) co do pisania tylko swoje imię:) co do czytania - literuje ale nie umie sobie połączyć w wyraz:) co do gier komputerowych jest lepszy od swojego ojca :) - choć nie wiem do końca czy jest czym się chwalić :)
Najlepszą zabawką na świecie są klocki Lego :)

Pozdrawiam
Basia

Witam,

Basia - fajnie, ze zajrzalas. My sie nie boimy o starsze dzieci, Sonia ma swietny kontakt ze starszymi dziecmi - nie lubi mlodszych, tych sie boi i nie chce zadawac z nimi.

Monika - uwazaj na siebie - trzymam kciuki, by wszystko bylo dobrze

Ania - chyb cos przeoczylam - czyzbys byla w ciazy?

Sonia z pisaniem jak u Moni. Co do rysowania, to talent nie jest, ale karykatury to tez nia sa. Sonia za to swietnie wymysla opowiesci - rysuje "ksiazki" - w przedszkolu tworzy zazwyczaj na jednej kartce, pelno drobych obrazeczkow, a potem w domu snuje godzinna opowiesc. Siejemy sie z Rafalem, ze bedzie najmlodszym pisarzem opowiesci fantazy :-D
U nas przewazaja auta i odgrywanie nimi wszelkich scen z roznych bajek. Zygazak czesto staje sie Sniezka lub Malenstwem lapiacym Hefalumpy... :-D

Mam pytanie - nie znacie jakiegos fajnego nie za drogiego miejsca na Mazurach gdzie mozna wyslac babcie z Sonia na wakacje, gdzie bedzie blisko jezioro i jakies atrakcje np. koniki?

Pozdrawiam,

Ostatnia edycja:
witam w gronie ciężarówek:-)

do nas bocian też przyleciał

oc9334_Tescik.jpg

pozdrawiamy!

Sandra TO przeoczyłaś ? ;-):tak::-D

Basia ! Witaj !
Nikola również zerówkę spędzi w swoim przedszkolu.

Klocki dla mojej córki mogłyby nie istnieć . Lubi puzle.
Gry komputerowe , a i owszem , ale zgoła inne niż Mati :tak: Wszelkiej maści Barbie , Królowe Śniegu , ubieranki w necie itp.

Neska , Twój synek to Ignacy , Igor ...?

Witam:-)
Igor, mój synek ma na imię Igor.
Ehh to taki mały leniuszek, do wszystkiego muszę go motywować;-)
Bawić się sam nie lubi, czasami tylko sam się zajmie, chyba że musimy gdzieś iść no to on wtedy wynajduje sobie wspaniałe zabawy,żeby tylko się nie umyć, czy ubierac:eek:
Do przedszkola nie chodzi. Chodził w tatmtym roku, ale więcej w domu był,może jakby podliczyć to ze dwa miesiące tylko spędził w przedszkolu, wiadomo -choróbska :angry::angry::angry:
Potem go wypisałam, nie pracuje więc siedzimy sobie w domku.
Jednym słowem baaardzo lubi towarzystwo i najlepiej żeby towarzystwo poświęcało mu 100% swojej uwagi przez cały dzień:shocked2::shocked2:

reklama
Witam

magda tak przeprowadzka w piatek w koncu! :-) a mala widze to taka mamusi coreczka :) ciezko jej sie odkleic od mamy :) daj jej czas przywyknie
Sandra alez sie usmialam z tego zygzaka jako Sniezki :)))) bedzie jakas pisarka albo bajarka :)))) super!
co do miejsca na Mazurach to nie bardzo pomoge...

Basia witaj! i zagladaj czesciej :))))

neska chorobska sa i beda... nasza pediatra kazala przetrzymac rok i faktycznie przeszly, wole niech teraz choruje niz jak zacznie chodzic do szkoly ;-) no ale w tym roku juz nie choruje i jest super :)

Nicole lubi klocki, a takze rysowac ogolnie jest samowystarczalna :) sama sobie szuka zajecia, tylko czasem zapyta czy moglabym z nia zbudowac zamek ;) uwielbia towarzystwo ale dzieci :-D doroslych nie bardzo :)

Do góry