reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe skarby :)

Nie, nie chciałam żeby to tak zabrzmiało,że się chwale co mój syn umie i jaki on to mądry:sorry2::zawstydzona/y:
Byłam po prostu ciekawa, jak to jest z tymi dzieciakami w tym wieku, o tym że nie ma co porównywać to święta racja.Jeden lepszy w tym drugi w tamtym:tak:

reklama
witam

no tak kazde dziecko indywidualne jest :)
moja mala umie napisac swoje imie, a takze mama tata babcia etc :) ale ja jej tego nigdy nie uczylam tylko szkola :)))) widac ze bardzo to lubi i ciagnie ja do tego i podobnie jak u Magdy jak cos chce wiedziec to chodzi za nami i pyta a jak to sie pisze a co to jest :))))

pogoda paskudna.

wczoraj wzielam sie ostro za pakowanie i sprzatanie i dzisiaj przymusowe lezenie, dostalam boli i skurczy. eh byle do piatku :)))

Neska , ale właśnie masz się chwalić ! Masz wychwalać swego syna , bo przecież dla Ciebie jest najmądrzejszy , najpiękniejszy i najzdolniejszy ! Masz tu prawo być z niego dumna i masz prawo na niego ponarzekać :tak:
Chodziło mi o to , aby nie popadać w popłoch jeśli dziecko koleżanki maluje konie jak żywe , a nasze jakieś pokraki ;-)

Niuśka nadal ma problem z rozstaniem ze mną rano w przedszkolu ! Wyje ,przytula się, całuje mnie

O matko Moniaa , uważaj na siebie ! Niech maluch jeszcze posiedzi w brzuchu spokojnie :tak:

A co będzie w piątek - przeprowadzka ?

Witam,

dawno mnie tu nie było więc przede wszystkim
Aniu serdeczne gratulacje, że wreszcie się udało.
Magda - pies jest boski :)
Neska - witam nową mamę, daaaawno tu nikt nowy nie zaglądał wiec chętnie pogadamy:)

Co do przedszkola podzielam zdanie Moniki - Mati będzie chodził do zerówki w przedszkolu z kolegami, choć podobno na naszym osiedlu szkoła jest przystosowana dla maluchów.W tym roku jeden rodzic z naszego przedszkola zadeklarował że dziecko będzie chodzić do zerówki w szkole. Ja nie boję się że sobie nie poradzi z nauką ale boję się kontaktu ze starszymi dzieciakami.

Co do rysowania - jest fatalnie :) co do pisania tylko swoje imię:) co do czytania - literuje ale nie umie sobie połączyć w wyraz:) co do gier komputerowych jest lepszy od swojego ojca :) - choć nie wiem do końca czy jest czym się chwalić :)
Najlepszą zabawką na świecie są klocki Lego :)

Pozdrawiam
Basia

Witam,

Basia - fajnie, ze zajrzalas. My sie nie boimy o starsze dzieci, Sonia ma swietny kontakt ze starszymi dziecmi - nie lubi mlodszych, tych sie boi i nie chce zadawac z nimi.

Monika - uwazaj na siebie - trzymam kciuki, by wszystko bylo dobrze

Ania - chyb cos przeoczylam - czyzbys byla w ciazy?

Sonia z pisaniem jak u Moni. Co do rysowania, to talent nie jest, ale karykatury to tez nia sa. Sonia za to swietnie wymysla opowiesci - rysuje "ksiazki" - w przedszkolu tworzy zazwyczaj na jednej kartce, pelno drobych obrazeczkow, a potem w domu snuje godzinna opowiesc. Siejemy sie z Rafalem, ze bedzie najmlodszym pisarzem opowiesci fantazy :-D
U nas przewazaja auta i odgrywanie nimi wszelkich scen z roznych bajek. Zygazak czesto staje sie Sniezka lub Malenstwem lapiacym Hefalumpy... :-D

Mam pytanie - nie znacie jakiegos fajnego nie za drogiego miejsca na Mazurach gdzie mozna wyslac babcie z Sonia na wakacje, gdzie bedzie blisko jezioro i jakies atrakcje np. koniki?

Pozdrawiam,

Ostatnia edycja:
witam w gronie ciężarówek:-)

do nas bocian też przyleciał

oc9334_Tescik.jpg

pozdrawiamy!

Sandra TO przeoczyłaś ? ;-):tak::-D

Basia ! Witaj !
Nikola również zerówkę spędzi w swoim przedszkolu.

Klocki dla mojej córki mogłyby nie istnieć . Lubi puzle.
Gry komputerowe , a i owszem , ale zgoła inne niż Mati :tak: Wszelkiej maści Barbie , Królowe Śniegu , ubieranki w necie itp.

Neska , Twój synek to Ignacy , Igor ...?

Witam:-)
Igor, mój synek ma na imię Igor.
Ehh to taki mały leniuszek, do wszystkiego muszę go motywować;-)
Bawić się sam nie lubi, czasami tylko sam się zajmie, chyba że musimy gdzieś iść no to on wtedy wynajduje sobie wspaniałe zabawy,żeby tylko się nie umyć, czy ubierac:eek:
Do przedszkola nie chodzi. Chodził w tatmtym roku, ale więcej w domu był,może jakby podliczyć to ze dwa miesiące tylko spędził w przedszkolu, wiadomo -choróbska :angry::angry::angry:
Potem go wypisałam, nie pracuje więc siedzimy sobie w domku.
Jednym słowem baaardzo lubi towarzystwo i najlepiej żeby towarzystwo poświęcało mu 100% swojej uwagi przez cały dzień:shocked2::shocked2:

reklama
Witam

magda tak przeprowadzka w piatek w koncu! :-) a mala widze to taka mamusi coreczka :) ciezko jej sie odkleic od mamy :) daj jej czas przywyknie
Sandra alez sie usmialam z tego zygzaka jako Sniezki :)))) bedzie jakas pisarka albo bajarka :)))) super!
co do miejsca na Mazurach to nie bardzo pomoge...

Basia witaj! i zagladaj czesciej :))))

neska chorobska sa i beda... nasza pediatra kazala przetrzymac rok i faktycznie przeszly, wole niech teraz choruje niz jak zacznie chodzic do szkoly ;-) no ale w tym roku juz nie choruje i jest super :)

Nicole lubi klocki, a takze rysowac ogolnie jest samowystarczalna :) sama sobie szuka zajecia, tylko czasem zapyta czy moglabym z nia zbudowac zamek ;) uwielbia towarzystwo ale dzieci :-D doroslych nie bardzo :)

Do góry