reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe skarby :)

Siema Rondzia, u nas jak u ciebie, hasło "mamo a może pobawimy się w chowanego albo w berka" wychodzi mi juz bokiem. Puzzle też baaaardzo lubimy - polecam u nas są do kupienia takie ksiażeczki w środku z puzzlami - jest 6 czy 8 układanek i święty spokój na pół godziny. U nas proporcja chodzenia do przedszkola 2 tyg na miesiąc przerwy:) Wyć wyje przez pierwszy tydzień, drugi już nie wyje a w trzecim nie idzie bo jest chory :)

Ania, puszczasz Damiana do przedszkola? Magda a ty Nikolkę?

Pzdr.
Basia

reklama
Witam
Anka postraszyła śmiercią to i ruch się zrobił ;-)

Tak Basiu , Niusia chyba będzie przedszkolakiem od września. Piszę "chyba" nie z powodu moich wątpliwości , a ze względów prawno finansowych .
Prezydent miasta finansuje pobyt w przedszkolu jedynie dzieci zameldowanych w mieście , a moje dziecię przecież rodem ze wsi. . Wójt gminy niechętnie partycypuje w kosztach i jeśli nie wyrazi zgody pozostanie mi zameldować się z Nikolą u mamy.
Nie lubię takiego "załatwiania" spraw , mierzi mnie to lecz nie będę miała innego wyjścia .
Jest i przedszkole prywatne , ale nie podoba się - są nastawieni wyłącznie na zabawy edukacyjne , na uczenie , nie ma tam typowych zabawek..... jakiś wyścig szczurów czy co ?
Uważam , że dzieci w tym wieku powinny się jak najwięcej bawić , socjalizować w grupie , a nie bez przerwy uczyć.
Pozdrawiam

Witam,

Magda, jak to prezydent finansuje pobyt w przedszkolu - o co chodzi. My teraz w Warszawie mieszkac bedziemy i troche mnie to interesuje.

Pozdarwiam,

Nioooo mam takiego plana żeby go dać do przedszkola...teraz mam utrapienie bo Damian nas woła ciągle do M1 na zakupy ... Tam zostaje w przedszkolu i bardzo mu się to podoba.Także mysle że większych problemów z zostaniem w przedszkolu nie powinno być, tymbardziej że czasami chodzi i zwiedza sale...zabawaki. Tata mój pilnuje przedszkola więc czasami go zabiera.
Ale zoabczymy jak będzie w przyszłości.
A co do ruchu w wątku... to to samo sobie pomyślałam co Ty Magda.
Pzdr.

Magda, dziwna sprawa z tym przedszkolem u nas co prawda priorytetem jest miejsce zamieszkania ale masz prawo zapisac dziecko do takiego przedszkola jak chcesz. Szczerze mówiąc przedszkoli u nas pod dostatkiem i rzadko są problemy z przyjęciem. Tak przynajmniej było w zeszłym roku zobaczymy jak bedzię w tym.

Pzdr.
Basia

No i my dodamy swoje na temat zabaw. David uwielbia puzzle, no i zabawe w chowanego takze, zreszta chyba jak kazde dziecko, tyle ze jak sie mowi"gdzie on jest" to David odpowiada niezmiennie "tu jestem!!!":-):-)
A poza tym to uwielbia jak mu sie czyta. Czasami to jezyk juz mi sie placze od czytania wielu ksiazeczek pod rzad :szok::szok:

ale masz prawo zapisac dziecko do takiego przedszkola jak chcesz
A widzisz jaka paranoja ! Otóż nie moja droga - moje wiejskie dziecko z innej gliny ulepione i nie musi chodzić do przedszkola - a krowy paść !
Sandra , rodzice pokrywają jedynie część kosztów pobytu dziecka w przedszkolu.
Większość jest finansowana z budżetu państwa .
Kwota , którą operuje Prezydent Miasta wystarcza wyłącznie dla dzieci miejskich i dlatego w obecnej sytuacji moje dziecko nie będzie przyjęte do przedszkola .
Ja mam możliwość zameldowania nas (na stałe !!!!) w mieście , ale ile jest takich rodziców , którzy jej nie mają !?

U nas z dostaniem sie problem ogromny. Dlatego Michas chodzi do prywatnego, bo nowe i malo kto wiedzial ze otwieraja. Ale klimat jest normalny, normalne zajecia i normalna zabawa.
Posdrufka

Witam,

Magda - to ciekawe, bo my oczywiscie bylismy juz w paru przedszkolach... Prywatnych i panstwowych. Obecnie jestety bedzie chodzila do prywatnego, bo nie mam szans na znalezienie miejsca w panstwowym, ale po rozmowie z kobietami w panstwowych powiedzily, ze nie ma duzego problemu z zapisaniem jej mimo iz nie jestemy zameldowani. Oczywiscie wspominaly o przepisach itp sprawach, ale dodaly - tego nikt tak bardzo nie sprawdza, adres korespondencyjny i tak bedzie warszawski, wiec da sie obejsc...
A o prywatnym moge Ci opisac jak bedzie chodzic - najpozniej od kwietnia, bo tak bedziemy mieli mieszkanko. Przedszkole fajne, ale czy wiecej zabawy, czy nauki - przekonamy sie.

Pozdrawiam,

reklama
Do góry